Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχει συνέχεια η σημερινή άνοδος;

Θετική ήταν η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς διευκολύνθηκε από το ευνοϊκό διεθνές κλίμα, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια, έστω και αν αυτή την άποψη δεν φαίνεται να την ασπάζονται οι εμπλεκόμενοι στο Χ.Π.Α. που αύξησαν και πάλι τις υποτιμήσεις. Σημαντικά κέρδη για Cosmote, OTE και Alpha Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Θετική συνεδρίαση που διευκολύνθηκε από το ευνοϊκό διεθνές κλίμα και δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια, έστω και αν αυτή την άποψη δεν φαίνεται να την ασπάζονται οι εμπλεκόμενοι στο Χ.Π.Α. που αύξησαν και πάλι τις υποτιμήσεις.

Εν τω μεταξύ ο Γενικός Δείκτης κατά την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψε απώλειες 0,64%, περιορίζοντας τα κέρδη του από την αρχή του χρόνου στο 5,23%, ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών έμεινε περίπου αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου αφήνουν τον πρώτο λόγο στις διεθνείς Αγορές μην μπορώντας να αποκλείσουν την συνέχιση της έντονης μεταβλητότητας.

Πάντως τεχνικά αφήνονται μικρά παράθυρα αισιοδοξίας για κίνηση προς τις 2950 μονάδες, ενώ σε περίπτωση περαιτέρω αναρρίχησης πιθανόν να χρειάζεται επανεξέταση της στρατηγικής.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη που στηριζόμενη στην σχετικά χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών υποστηρίζει ότι η σημερινή ανοδική κίνηση δεν έπεισε και συνιστά αναμονή ή και απόλυτη επιφύλαξη.

Ο Γενικός Δείκτη ξεκίνησε με gap opening στο υψηλό ημέρας των 2943,3 μονάδων, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε στις 2931,76 με κέρδη 1,15%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 140,8 εκ. από τα οποία τα 15,3 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE και πάλι θετικότερος πρωταγωνιστής η Cosmote με σημαντικά κέρδη ΟΤΕ, Alpha Bank και Eurobank, αξιοσημείωτα τα κέρδη για Εμπορική, Πειραιώς, Γερμανό, Hyatt, Intracom, Motor Oil, Τιτάνα, Folli Follie και θετικό πρόσημο για ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Εθνική.

Αντίθετα, με απώλειες, όμως, που δεν υπερέβησαν τη μία ποσοστιαία μονάδα η Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola και ΚΑΕ.

Θετική αν επιδείξει διάρκεια η τελική εικόνα, με 178 ανοδικές μετοχές έναντι 87 πτωτικών, για 17 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 5-18,09%, ενώ όσον αφορά τα επιμέρους ασφαλώς και χρειάζεται προσοχή το Αλουμίνιο της Ελλάδος, μία ακόμη θετική συνεδρίαση για τη Θεμελιοδομή, ενώ συνεχίζει ανοδικά η Ιπποτούρ, χωρίς να βγαίνουν πωλητές σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, τέσσερα πακέτα των 60.000, 28.000, 50.000 και 343.200 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 21,45 ευρώ, 21,46 ευρώ, 21,46 και 21,38 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, ένα πακέτο 47.604 τεμάχια της Μotor Oil στα 12,84 ευρώ και ένα πακέτο 113.054 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 13,66 ευρώ.

Μετά τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 133.500 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 21,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v