Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο Ασφαλιστικό, οι αλλαγές που αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Σοφοκλέους, το νομοσχέδιο για την είσοδο των εταιριών της ποντοπόρου ναυτιλίας στο Χ.Α., το χθεσινό ράλι στη Wall είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο Ασφαλιστικό, οι αλλαγές που αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Σοφοκλέους, το νομοσχέδιο για την είσοδο των εταιριών της ποντοπόρου ναυτιλίας στο Χ.Α., το χθεσινό ράλι στη Wall είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Βασικός Μέτοχος: Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο, καθώς η κυβέρνηση αναμένει δεύτερο κύμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει η Καθημερινή.

Σε αλλαγές στο νόμο για τον Βασικό Μέτοχο προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, υπό τη σκιά του ”ενημερωτικού σημειώματος” που έφτασε προχθές από την Κομισιόν και εν όψει της παραλαβής της απάντησης του Ευρωπαίου επιτρόπου, Τσαρλς Μακ Κρίβι, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Κανένας υπουργός απ’ όσους χειρίστηκαν το θέμα του Βασικού Μετόχου δεν δέχεται ότι έχει πολιτικές ευθύνες, παρά την άρον άρον υποχώρηση στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Κρατικές Δαπάνες: Η εντατική προσπάθεια για περιορισμό των κρατικών δαπανών απεικονίζεται στον απολογισμό πρώτου τριμήνου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι κρατικές δαπάνες εμφανίζουν μείωση κατά 5%, ενώ και οι δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εμφανίζουν αισθητή μείωση, αναφέρει η Καθημερινή.

Σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στις εισροές κοινοτικών πόρων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ εκτός στόχων εξακολουθούν να βρίσκονται τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού για το ίδιο διάστημα, τονίζει το Κέρδος.

Μεταρρυθμίσεις: Αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο Ασφαλιστικό, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Την παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για τη δημοσίευση των ισολογισμών των εισηγμένων εταιριών με βάση τα ΔΛΠ αλλά και μεταβολές στα ενημερωτικά δελτία των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, στις συναλλαγές margin, στο βάθος της αγοράς και σε περιπτώσεις λανθασμένων συναλλαγών δημοσιοποίησε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας στην αγορά, επισημαίνει Το Βήμα.

Με την εφαρμογή των ΔΛΠ όλες οι εισηγμένες που έχουν στις λογιστικές τους καταστάσεις σημειώσεις ορκωτών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως οι ”κόκκινες” παρατηρήσεις θα οδηγούν σε αυτόματη αναστολή διαπραγμάτευσης.

Wall Street: Στο χθεσινό ράλι στη Wall Street και στη συμφωνία συγχώνευσης του NYSE με την ηλεκτρονική αγορά Archipelago Holdings αναφέρεται Το Βήμα.

Τράπεζες: Αύξηση 20% στα κέρδη των τραπεζών προβλέπει η UBS, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως ο ελβετικός οίκος εκτιμά ότι οι ξένοι θεσμικοί θα διατηρήσουν τα κεφάλαιά τους.

Εξάλλου, η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις σημειώνει πως το ενδεχόμενο η αγορά της Τουρκίας να προσελκύσει ή στη χειρότερη περίπτωση να μονοπωλήσει το ευρωπαϊκό και αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στον χρηματοπιστωτικό τομέα φοβούνται οι ελληνικές τράπεζες.

Ποντοπόρος: Την ποντοπόρο ναυτιλία, τον πιο ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, προσπαθούν να προσελκύσουν εκ νέου στη Σοφοκλέους οι αρμόδιοι φορείς, αλλάζοντας βασικά σημεία του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, το οποίο κατά γενική ομολογία απέτυχε στον σκοπό του, αναφέρει Το Βήμα.

Για επικίνδυνα παιχνίδια του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία εκτιμά πως χαμηλώνει επικίνδυνα τον πήχη για την είσοδο ναυτιλιακών εταιριών στο Χ.Α., με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για δημιουργία ”φούσκας”.

ΑΕΕΧ: Στις μετοχές εκείνες που προτιμούν οι ΑΕΕΧ αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει ότι στα χαρτοφυλάκια των ΑΕΕΧ δεσπόζουν τράπεζες και blue chips.

Κλουκίνας: Κατά 30% αυξήθηκε ο τζίρος της Κλουκίνας – Λάππας στο τρίμηνο, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι από σήμερα η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,36 ευρώ.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στο χώρο των ασφαλειών θα επεκταθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες σημειώνει πως το Τ.Τ. έχει αναθέσει σε εξειδικευμένο οίκο τη διεύρυνση των δυνατοτήτων είτε για τη σύναψη στρατηγικής μετοχικής συμμαχίας είτε για τη δημιουργία εταιρίας πρακτόρευσης.

Attica Πολυκαταστήματα: Η διοίκηση του Attica, the department store διατηρεί υψηλές προσδοκίες για την επισκεψιμότητά του, προσδοκώντας να φτάσει στις 8-10 χιλιάδες άτομα την ημέρα, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v