Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συν... Wall και χείρα κίνει

Το ανοδικό ξέσπασμα της Wall μπορεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, να αλλάξει το κλίμα και στη Σοφοκλέους. Υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν ουσιαστικές τοποθετήσεις και ορισμένων ξένων, θεωρούνται πιθανή η αναστροφή της τάσης, η αποφυγή των χειρότερων και η αντίδραση προς την προηγούμενη ”υψηλή” τιμή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ευτυχώς που αντέδρασε χθες η Νέα Υόρκη και φαίνεται πως -έστω και στο παρά πέντε- γλιτώνουμε προς το παρόν τα χειρότερα.

Μακάρι να είναι έτσι, καθώς το κλίμα λόγω των επιπτώσεων από την εφαρμογή των ΔΛΠ –κυρίως στα αποτελέσματα των τραπεζών- επιβάρυνε επικίνδυνα το κλίμα και τη διάθεση.

Απ’ ό,τι φάνηκε χθες, ειδικότερα μετά τις 3 το μεσημέρι, σε μία ”ρηχή” αγορά οι ”πωλητές” των Παραγώγων μπορεί να εγκλωβιστούν εάν υπάρξει συντονισμένη δράση αγοραστών στην υποκείμενη αγορά.

Η τάση πέραν των ΟΤΕ και Cosmote, όπου και χθες πραγματοποιήθηκαν αυξημένες τοποθετήσεις, καθορίζεται σε μέγιστο βαθμό από τις τραπεζικές μετοχές.

Για τη μετοχή της Cosmote θετική θέση λαμβάνει η Morgan Stanley, η οποία θέτει τιμή-στόχο τα 15,30 ευρώ.

Για την Εθνική προέχει η υπέρβαση και εξασφάλιση των 27 ευρώ, για την Alpha η αντίδραση από τα 26 ευρώ, για τη δε Πειραιώς η προσέγγιση των 13,8 ευρώ.

Η τραπεζική μετοχή που δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση τις τελευταίες συνεδριάσεις, η Eurobank, προφανώς λόγω των χθεσινών ανακοινώσεων φαίνεται να βρίσκει σημείο ισορροπίας, κατ’ αρχήν στα 23,62 ευρώ, και με βάση τις χθεσινές αγορές προς το κλείσιμο πάνω και από τα 23,90 ευρώ.

Εάν για τον FTSE-20 διαφανεί η αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης, τότε μετοχές εταιριών που ”άντεξαν” τις προηγούμενες ημέρες δικαιούνται μίας αντίδρασης.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση καλοδεχούμενη ήταν η αντίδραση της Folli Follie, η συνεχιζόμενη απορρόφηση της προσφοράς θεσμικού χαρτοφυλακίου στην Άβαξ, ενώ καλά κρατούν Marfin, Μέτκα, Αλουμίνιον, Jumbo αλλά και αρκετές ακόμη εταιρίες.

Θα πρέπει να υπολογισθεί το παράλληλο διήμερο παρουσίασης ελληνικών εταιριών σε ξένους θεσμικούς που ολοκληρώνεται σήμερα σε Λονδίνο και Αθήνα.

Με την προϋπόθεση πως η αρχική αντίδραση θα ”πείσει” και μετά τα πρώτα 20 – 30 λεπτά, δεν αποκλείεται η σημερινή συνεδρίαση να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η μεσοπρόθεσμη ”στήριξη” έχει διαμορφωθεί γύρω από τις 2.830 μονάδες, είναι πιθανή η αντίδραση σε αυτή τη φάση του Δείκτη προς τις 2.951 μονάδες, δηλαδή την αμέσως προηγούμενη υψηλή τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v