Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οπισθοχώρηση προς τις 2.830

Ολο και περισσότεροι συμφωνούν με την εκτίμηση πως άμεσα δεν συντρέχουν λόγοι και αφορμές για αντίδραση της αγοράς. Το πτωτικό ”σενάριο” κερδίζει έδαφος, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διατηρείται στο 1 προς 6, τη στιγμή που προωθείται το νομοσχέδιο για την εισαγωγή στο ΧΑ ομίλων ποντοπόρου ναυτιλίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ενδιαφέρον στοιχείο της ημέρας αφορά στο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στο ΧΑ της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Κατά την εκτίμησή μας, αποτελεί κίνηση ουσιαστικότερη και από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, με οφέλη που μπορεί να φανούν στην αγορά μας μακροπρόθεσμα.

Στο σχετικό θέμα, που το euro2day.gr φέρνει πρώτο στη δημοσιότητα, καταγράφονται αναλυτικά λεπτομέρειες για τα ”πού και τα πώς” του κλάδου.

Στα τεχνικά της αγοράς η εικόνα λίγο πολύ παραμένει γνώριμη, δηλαδή απογοητευτική.

Χωρίς κίνητρο δείχνει να κινείται η πλειονότητα των ενεργών ”παικτών” τη στιγμή που παθογένειες εξετάζονται και στο θέμα που θίγει ο Βασίλης Καρατζάς (δες σχετικό θέμα) για ”αβεβαιότητα στις αγορές και τα... μετρητά”.

Για το Γ.Δ. η... απώλεια και των 2.880 μονάδων φέρνει τον FTSE-20 στο σημείο που ορισμένοι από την αρχή της εβδομάδας επιδίωκαν.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, εξαιρουμένων των Cosmote, Μοtor Oil, ΕΛΤΕΧ και Eurobank, οι υπόλοιπες μετοχές κινούνται χαμηλότερα.

Για τη μετοχή της Alpha Bank, που μετά τη χθεσινή πίεση βγαίνει και σήμερα προσφορά, μικρότερη, όμως, προς τα 25,96 ευρώ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ”δοκιμασίας” ακόμη και στις μεσοπρόθεσμες ”στηρίξεις”, δηλαδή των 25 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών είναι περιττό να αναφερθεί πως βαραίνει στο 1 προς 6 για τις δεύτερες, ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν κυρίως Αβαξ, Ακτωρ, Αλουμίνιο και Τηλέτυπος.

Από την ίδια κατηγορία, ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Altec, μετά την εξασφάλιση πιστοποιητικού διαφάνειας για το έργο ”σύζευξις”, Φουρλής, Βιοτέρ, Κατσέλης και ελάχιστοι ακόμη τίτλοι.

Σε δοκιμασία λοιπόν, πέραν των αντοχών και των νεύρων των επενδυτών δεν αποκλείεται να τεθούν ακόμη και οι μεσοπρόθεσμες στηρίξεις αρκετών μετοχών του FTSE-20.

Εκ των πραγμάτων, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να οδηγεί ακόμη χαμηλότερα το Γ.Δ.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως η επόμενη περιοχή τεχνικής στήριξης έχει διαμορφωθεί πέριξ των 2.830 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v