Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα προβλέπουν οι ΑΧΕ

Η νευρικότητα εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης, αν και μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει τεχνικής φύσεως θετικές αντιδράσεις. Στο επίκεντρο ΟΤΕ και Cosmote.

Μεταβλητότητα προβλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: H Marfin Analysis εκτιμά πως σε γενικές γραμμές οι πιέσεις στην αγορά αναμένεται να συνεχιστούν, αν και επισημαίνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν θετικές αντιδράσεις τεχνικής φύσεως.

Η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται και συνεπώς το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να είναι για ακόµα µια φορά περιορισµένο, σημειώνει η Emporiki, η οποία συμπληρώνει πως αναμένει πτωτικές τάσεις µε τον Γ∆ να κλείνει σε χαµηλότερα επίπεδα.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές προβλέπει η Σίγμα Securities πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τηλεπικοινωνίες.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities η οποία εκτιμά επίσης πως οι τηλεπικοινωνίες θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης σε συνέχεια της απόκτησης των θυγατρικών του ΟΤΕ από την Cosmote, ενώ παράλληλα σημειώνει πως η αγορά αναμένεται να παρουσιάσει μεταβλητότητα, αναζητώντας κατεύθυνση από το εξωτερικό.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως η Σοφοκλέους δεν κινείται με μια σαφή τάση και κατά συνέπεια προβλέπει ότι η νευρικότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς βραχυπρόθεσμα, γεγονός που θα οδηγήσει και σε διακυμάνσεις.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι μετοχές των ΟΤΕ και Cosmote αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναστρέφοντας την αρχική θετική εικόνα, με τις κινήσεις αποκόμισης κερδών να είναι περισσότερο εμφανείς στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,30%, κοντά στο χαμηλό της συνεδρίασης, με τον όγκο των συναλλαγών να υποχωρεί κατά 7,46% στα 144,4 εκατ. ευρώ, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v