Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η επιστολή της Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά, η κόντρα στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και η τιμολογιακή πολιτική για τα φάρμακα είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η επιστολή της Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά, η κόντρα στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και η τιμολογιακή πολιτική για τα φάρμακα είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Βασικός Μέτοχος: Οδυνηρή πολιτική ήττα υπέστη και επισήμως χθες η κυβέρνηση με την επιστολή-τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες, η οποία προειδοποιεί την Αθήνα: Τέλος στις πληρωμές κοινοτικών κονδυλίων εάν δεν καταργήσετε τον Βασικό Μέτοχο, τονίζει Το Βήμα.

Σε παράταση της ημερομηνίας ενάρξεως ισχύος του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο προσανατολίζεται η κυβέρνηση εφόσον έως την 31η Μαΐου δεν έχουν τερματιστεί οι σχετικές διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν, αναφέρει η Καθημερινή.

Σε μια από τις κεντρικές πολιτικές της επιλογές, τον Βασικό Μέτοχο, με τον οποίο είχε ως στόχο να βάλει τάξη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα δημόσια έργα, αναγκάζεται να υποχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς οι Βρυξέλλες φαίνεται να κερδίζουν την πρώτη μάχη επισημαίνει το Κέρδος.

Για τελεσίγραφο της Κομισιόν όσον αφορά στο θέμα του Βασικού Μετόχου κάνει λόγο η Ημερησία.

Υπό την απειλή της ΕΕ για περικοπή κονδυλίων η κυβέρνηση βάζει στο ψυγείο τον Βασικό Μέτοχο και υφίσταται πολιτική ήττα, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Για ευρω-φιάσκο με τον Βασικό Μέτοχο κάνουν λόγο Τα Νέα, που επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση αναστέλλει άρον άρον την εφαρμογή του νόμου μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν που απειλεί με περικοπές κοινοτικών κονδυλίων.

Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών: Ανησυχητικά εκτιμά Το Βήμα πως είναι τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, καθώς υπάρχει μεγάλη διεύρυνση του ελλείμματος.

Στα 2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου στο πρώτο δίμηνο συμπληρώνει το Κέρδος, που κάνει λόγο παράλληλα για εντυπωσιακό άλμα.

ΚΠΣ: Σε ανατροπή του καθεστώτος διαχείρισης του Γ΄ ΚΠΣ η οποία αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για ομαλή υλοποίηση των επιχειρηματικών προγραμμάτων οδηγεί η συμφωνία κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές κονδυλίων στα δημόσια έργα, τονίζει η Εξπρές.

Ευρωζώνη: Την αβεβαιότητα, η οποία χαρακτηρίζει την αναπτυξιακή πορεία της Ευρωζώνης, περιέγραψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Νίκος Γκαργκάνας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, σημειώνει η Καθημερινή.

Η κατάσταση στην Ευρωζώνη δεν επιτρέπει αύξηση επιτοκίων, τονίζει ο κ. Γκαργκάνας σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Τέλος στην ασυδοσία των δημοσίων εγγραφών βάζει το πολυνομοσχέδιο για το Χ.Α. επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΛΠ: Τον κίνδυνο να ανακύψουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των τρίμηνων και εξάμηνων λογιστικών στοιχείων των εισηγμένων επιχειρήσεων επισημαίνουν, εμμέσως πλην σαφώς οι μεγάλοι ελεγκτικοί οίκοι με επιστολή τους αναφέρει η Ημερησία, συμπληρώνοντας πως 4 μεγάλοι ελεγκτικοί οίκοι (PriceWaterhouseCoopers, Deloitte and Touche, Ernst Young και ΣΟΛ) ζήτησαν εκ νέου να μη δημοσιοποιηθούν οι μη ελεγμένες τρίμηνες λογιστικές καταστάσεις αλλά οι τελικές και ελεγμένες εξαμηνιαίες καταστάσεις των επιχειρήσεων.

Ασφαλιστικό: ”Καλές ειδήσεις” για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, ενδεχομένως πριν από το Πάσχα, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, σημειώνει η Καθημερινή.

Τηλεπικοινωνίες: Αγριεύει η κόντρα στις τηλεπικοινωνίες, καθώς στον ΟΤΕ ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι και ζητούν από τη διοίκηση να κόψουν τις συνδέσεις όσων εναλλακτικών παρόχων δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, επισημαίνει Το Βήμα.

Εργολήπτες: Κρούσματα διαφθοράς στα έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ανέχεια καταγγέλλουν οι μικροί εργολήπτες, σύμφωνα με Το Βήμα.

Καύσιμα: Υψηλά ποσοστά νοθείας καυσίμων στην περιοχή των Αθηνών διαπιστώνει ειδική έρευνα, σημειώνει η Ημερησία.

Λιανεμπόριο: Νέους κανόνες λειτουργίας και ανάπτυξης για το λιανεμπόριο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου μιλώντας σε εκδήλωση πέντε διμερών επιμελητηρίων, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Φάρμακα: Νέα τιμολογιακή πολιτική για τα φάρμακα θα ισχύει από την 1η Ιουνίου, με στόχο τον ορθολογισμό της αγοράς, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Θυγατρικές στην Cosmote μεταβιβάζει ο ΟΤΕ έναντι 490 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Η Καθημερινή διευκρινίζει πως η Cosmote θα καταβάλει 400 εκατ. ευρώ για την Globul και 90 εκατ. ευρώ για την Cosmofon.

Intralot: Το ενδεχόμενο να αλλάξει έδρα σκέφτεται σοβαρά η διοίκηση της Intralot στην περίπτωση που δεν ανανεωθεί η σύμβαση για το Στοίχημα το 2007, αναφέρει Το Βήμα, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως η Intralot αναμένει αύξηση 53% στον τζίρο και 27,2% στα κέρδη.

ΦΑΓΕ: Υψηλότατο πρόστιμο στη γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ εισηγείται στον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, ο ΕΦΕΤ, η διοίκηση του οποίου συνεδρίασε χθες για τη γνωστή υπόθεση των γιαουρτιών με ευρωτίαση που διατέθηκαν στην αγορά, σημειώνει η Καθημερινή.

Αερολιμένας Αθηνών: Προς τις αρχές Ιουνίου υπολογίζει η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών να έχει καταλήξει στην προτιμώμενη προσφορά για τον τελευταίο χρήστη του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου στην έκταση των 130 στρεμμάτων, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v