Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφουγκράζεται τα δεδομένα η Σοφοκλέους

Το νέο πολυνομοσχέδιο της Κεφαλαιαγοράς, οι επισημάνσεις του προέδρου της Alpha Bank, οι εξελίξεις σε ΟΤΕ και η πρόσκαιρη έστω βελτίωση του κλίματος εκτιμάται πως θα διαμορφώσουν την τάση της Σοφοκλέους. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης του Γ.Δ. προς την περιοχή των 2.925 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιτέλους, ο έντονος προβληματισμός που εδώ και πολύ καιρό επικρατεί στο παρασκήνιο της αγοράς και αφορά σε θεμελιώδεις και παθογενείς αιτίες δυσλειτουργίας έρχεται στο προσκήνιο.

Δεν είναι τυχαίο πως οι επισημάνσεις του προέδρου της Alpha Bank, Ιωάννη Κωστόπουλου, αντηχούν ένα συνολικότερο προβληματισμό που επικρατεί στη Σοφοκλέους.

Στο διαδικαστικό μέρος της αγοράς, η χθεσινή αντίδραση στη Wall και η αρχική θετική ανταπόκριση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μπορεί να ισχυροποιήσει την τάση, τουλάχιστον για ορισμένες μετοχές.

Έχουμε αναφερθεί από τη Δευτέρα στις διήμερες παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται σε Λονδίνο και Αθήνα από τις CSFB και UBS, αντίστοιχα, αύριο και μεθαύριο.

Υπό άλλες προϋποθέσεις θα λέγαμε πως αυτός ο παράλληλος κύκλος παρουσιάσεων θα μπορούσε να σταθεί μία καλή αφορμή για την επαναδραστηριοποίηση ξένων.

Εκ των πραγμάτων, πέραν των τραπεζικών μετοχών, ειδικότερα σε αυτή τη φάση της Alpha Bank, στο προσκήνιο παραμένει ο ΟΤΕ λόγω του έκτακτου Δ.Σ. για τις επιχειρηματικές κινήσεις του Οργανισμού, κάτι που οδηγεί σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 16,5 ευρώ από την Π&Κ.

Επίσης βραχυπρόθεσμα, με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στο νέο πολυνομοσχέδιο της Κεφαλαιαγοράς (βλ. σχετικό θέμα), δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μίας βραχυπρόθεσμης αναπροσαρμογής θέσεων με βάση εκείνες τις μετοχές που ευνοούνται (ή υποβαθμίζονται).

Επιμέρους θέματα, όμως, όπως το μέρισμα της Alpha Bank και οι δωρεάν μετοχές, η επανάκαμψη ξένων στη Motor Oil, η ελκυστική αποτίμηση της Τιτάν, η κινητικότητα σε κατασκευές και ακτοπλοΐα, η αναθεώρηση τιμής–στόχου για ορισμένες εταιρίες μπορούν να διαμορφώσουν τάση.

Στην καλύτερη περίπτωση για σήμερα το ζητούμενο είναι η επιβεβαίωση των 1.620 μονάδων για τον FTSE-20, δηλαδή περίπου των 2.900 μονάδων για τον Γ.Δ., κυρίως όμως των δυνατοτήτων αντίδρασης προς την περιοχή των 2.925 (για το Γ.Δ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v