Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι πιέσεις

Ριψοκίνδυνο γίνεται το παιχνίδι για όσους ”ποντάρουν” στο ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης στην αγορά της Ν. Υόρκης. Από τον FTSE-20 ξεχωρίζουν, λόγω των σημαντικών πιέσεων που δέχονται, η Eurobank και δευτερευόντως ο Τιτάνας, τη στιγμή που αντιδρά θετικά η Motor Oil, περιορίζονται οι απώλειες των ΔΕΗ, Hyatt και σταθεροποιείται η ΕΛΤΕΧ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές 86 εκατ. ευρώ στις 14:25 οι απώλειες του Γ.Δ. περιορίζονταν μερικώς.

Αναφερόμαστε σε 10 μονάδες, του Γ.Δ., από τα χαμηλά των 2.875 προς τις 2.895 μονάδες.

Με βάση τις συναλλαγές μέχρι εκείνη την ώρα είναι αξιοσημείωτη η σημαντική πίεση-υποχώρηση της μετοχής της Eurobank, που κάποια στιγμή έφτανε να χάνει μέχρι και 5%.

Η χαμηλή τιμή της διαμορφωνόταν στα 26,46 ευρώ, αν και μετά τις 14:30 φάνηκαν οι πρώτες εντολές αγοράς προς τα 24,50.

Εξίσου σημαντική ήταν η πίεση που έφτανε επίσης τις 5 ποσοστιαίες μονάδες στη μετοχή του Τιτάνα (24,10 ευρώ) και δευτερευόντως σε Πειραιώς, Cosmote, Βιοχάλκο, Γερμανός και άλλες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από τον FTSE-20 στην Αlpha έβγαιναν αγοραστές από τα χαμηλά των 27,02 ευρώ προς τα 27,48 ευρώ (-0,72%), στη ΔΕΗ από τα 21,74 προς τα 22,12 ευρώ, στη δε Hyatt από τα 9,12 προς τα 9,38 ευρώ.

Η μετοχή της Motor Oil από τα χαμηλά των 11,58 ευρώ έφτασε στις 14:35 στα 12 ευρώ (0,67%), ενώ σταθεροποιήθηκε στα 3,54 ευρώ η ΕΛΤΕΧ.

Είναι προφανές πως στην αγορά μας κάποιοι απορροφούν την υπερβάλλουσα προσφορά, ”εκβιάζοντας”, όσο τους διευκολύνει η αρνητική συγκυρία, χαμηλότερες τιμές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βραχυπρόθεσμοι ”παίχτες” που ποντάρουν στο ενδεχόμενο έστω τεχνικής αντίδρασης σήμερα, το αργότερο αύριο, στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Υπολογίζουν πως μετά τη βίαιη διόρθωση στη Wall υπάρχει περιθώριο έστω τεχνικής αντίδρασης, με ό,τι αυτό μπορεί να δημιουργήσει σε Ευρώπη και Σοφοκλέους στη συνέχεια.

Πρόκειται βεβαίως για ριψοκίνδυνη προσέγγιση, πλην, όμως, πιθανή στο πλαίσιο αγορών, που χαρακτηρίζονται τις τελευταίες εβδομάδες από έντονη μεταβλητότητα.

Ενα επιπλέον στοιχείο που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί είναι η μετά από τρεις – τέσσερις συνεδριάσεις εμφάνιση ”αγοραστών” στα ΣΜΕ του FTSE-20 για το μήνα Μάιο, σε θεωρητικές τιμές υψηλότερες των 1.595 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v