Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Υπό το ”βάρος” της Wall η Σοφοκλέους

Κινήσεις αποκόμισης κερδών ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, σύμφωνα με τις οποίες η Σοφοκλέους θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, όμως, αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά σε συνέχεια της πτώσης που κατέγραψαν την Παρασκευή οι αμερικανικές αγορές.

ΑΧΕ: Υπό το ”βάρος” της Wall η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν πιέσεις σήμερα στη Σοφοκλέους εντοπίζει η Marfin Analysis, σε συνέχεια των κινήσεων πώλησης που εμφανίστηκαν την Παρασκευή σε όλες τις διεθνείς αγορές.

Στις διεθνείς συνθήκες αναφέρεται και η Εγνατία Finance, η οποία επισημαίνει πως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία και για σημαντική αναστροφή της τάσης.

Ως εκ τούτου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών και ιδιαίτερα εάν οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινήσουν την εβδομάδα ”στο κόκκινο”.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance αναφέρει πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, εν αναμονή νέων κινήτρων.

Αρνητικό κλίµα αναµένεται να επικρατήσει στο ξεκίνηµα της σηµερινής συνεδρίασης µετά τις σηµαντικές απώλειες την Παρασκευή στα διεθνή χρηµατιστήρια, αναφέρει η Emporiki.

Από εκεί και πέρα το ζητούµενο είναι η αντίδραση της αγοράς και σε αυτό το σηµείο η εικόνα των µετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, κυρίως των τραπεζών, αναµένεται καταλυτική, επισημαίνει η Emporiki.

Εξάλλου, η Eurocorp εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα, σε συνέχεια της έντονης πτώσης που κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την κίνηση των ξένων αγορών.

Αναμονή συνιστά η Omega Bank στους επενδυτές µε βραχυπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική, έως ότου εµφανιστούν ενδείξεις αντιστροφής τόσο σε επίπεδο τιµών όσο και σε επίπεδο όγκου συναλλαγών.

Για τις επόµενες συνεδριάσεις, η Omega Bank εκτιμά πως ενδεχόµενη αδυναµία διατήρησης των τιµών πάνω από την περιοχή των 2.950 µονάδων, που ορίζει το πρώτο επίπεδο στήριξης, θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς χαµηλότερα επίπεδα, έως την επόµενη περιοχή στήριξης των 2.890 µονάδων, όπου και θα προσπαθήσει να συγκρατήσει τη βραχυπρόθεσµη πτωτική τάση των τιµών.

Η βραχυπρόθεσµη αρνητική εικόνα που έχει διαµορφωθεί είναι ικανή να αντιστραφεί µόνο µε τη διατήρηση και άµεση ανοδική αντίδραση των τιµών από την περιοχή των 2.950 µονάδων µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, επισημαίνει η Omega Bank.

Συμπληρώνει επίσης πως η προαναφερθείσα κίνηση θα αποτελέσει θετική εξέλιξη σε συνδυασµό µε την ανοδική διάσπαση των 3.000 µονάδων, καθώς θα επιβεβαιώσει την αντιστροφή της βραχυπρόθεσµης τάσης σε ανοδική.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report πως διάσπαση και κλείσιμο κάτω από την περιοχή των 2.950 μονάδων ανατρέπει την ανοδική τάση και θα οδηγήσει άμεσα το Γενικό Δείκτη στο κλείσιμο του ανοδικού κενού μεταξύ 2.910 - 2.931 μονάδων σε πρώτη φάση, όπου και εντοπίζεται η πρώτη βραχυπρόθεσμη περιοχή απορρόφησης της προσφοράς.

Προς το παρόν, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, η διόρθωση από τις 3.050 μονάδες έχει διανύσει πτωτικά τη μισή απόσταση της ανόδου από το χαμηλό των 2.830 μονάδων και θα ήταν παρακινδυνευμένη μια εκτίμηση αλλαγής τάσης χωρίς προηγούμενη επιβεβαίωση.

Η βραχυπρόθεσμη πτωτική υπερβολή αρκετών τίτλων κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης δημιουργεί προϋποθέσεις αντίδρασης και επαναπροσέγγισης των 3.000 μονάδων, ωστόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον πριν από την εκδήλωση νέου αγοραστικού κύκλου θα έχει το βλέμμα του στραμμένο κυρίως στην τάση των διεθνών αγορών ελλείψει ισχυρών καταλυτών από την εγχώρια ειδησεογραφία, διατηρώντας έτσι τον υψηλό συσχετισμό τάσης και απόδοσης μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών και του ΧΑ που παρατηρείται κατά τους τελευταίους δύο μήνες, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή 15 Απριλίου: Οι ελληνικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση την Παρασκευή, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται κυρίως σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,46% χαμηλότερα, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 182 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο FTSE-20 κατέγραψε απώλειες 1,42%, με όλες τις μετοχές του δείκτη να κινούνται χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v