Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλιστράει, γλιστράει...

Χαμηλότερα προς τις 2.950 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τον FTSE-20 να κινείται χαμηλότερα των 1.660 μονάδων. Μόλις 26 μετοχών η τιμή ήταν θετική, ενώ με συναλλαγές λιγότερες των 1.000 τεμαχίων υποχωρούσαν μέχρι και 2,7% μετοχές υγιών εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σκέτη απογοήτευση είναι η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 2.950 μονάδες και μόλις 17 μετοχών η τιμή να διαμορφώνεται θετικά.

Μέχρι στιγμής παρακολουθούμε μία ακόμη συνεδρίαση όπου η παντελής απουσία ξένων οδηγεί με ελάχιστη προσφορά σημαντικά χαμηλότερα το σύνολο των μετοχών του FTSE-20 και με σχεδόν μηδενικές πωλήσεις σε ακόμα χειρότερες τιμές το σύνολο των τίτλων από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Εάν προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε εξαιρέσεις αυτές εντοπίζονται, με βάση τις μέχρι στιγμής συναλλαγές, στις μετοχές των Hyatt, Εμπορικής, ΟΠΑΠ, Coca-Cola 3E, ΔΕΗ και Εθνικής.

Εξίσου αρνητική είναι η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου μόλις μία μετοχή από τις 40 του Mid. Cap κινήθηκε (Βωβός με μόλις 240 τεμάχια), ενώ οι απώλειες φθάνουν μέχρι και το 3%.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η κατά 2,1% υποχώρηση της Γενικής με συναλλαγές μόλις 300 τεμαχίων στις 11.35, του Ηρακλή κατά 2,02% με μόλις 453 τεμάχια, του Αλουμινίου κατά 1,22% με 422 κομμάτια και της Άκτωρ κατά 2,6% με μόλις 600 μετοχές.

Με την αγορά να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, και τη σειρά Απριλίου να λήγει σήμερα, η υποχώρηση του FTSE-20 χαμηλότερα των 1.660 μονάδων προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Είναι προφανέστατο πως στην αγορά, για κάποιους λόγους που γνωρίζουν μόνο εκείνοι που έχουν το ”πάνω χέρι”, διαμορφώνεται υποτιμητικό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v