Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στην έκθεση του ΙΟΒΕ ”Οικονομική συγκυρία” για τον Μάρτιο του 2005, στις μετοχές που αλλάζουν καθεστώς διαπραγμάτευσης στο Χ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις, στις προσφορές για την Ολυμπιακή Αεροπορία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στην έκθεση του ΙΟΒΕ ”Οικονομική συγκυρία” για τον Μάρτιο του 2005, στις μετοχές που αλλάζουν καθεστώς διαπραγμάτευσης στο Χ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις, στις προσφορές για την Ολυμπιακή Αεροπορία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ελληνική οικονομία: Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων είκοσι μηνών βρέθηκαν τον περασμένο Μάρτιο οι επιχειρηματικές προσδοκίες τονίζει Το Βήμα, επικαλούμενο σχετική έρευνα του ΙΟΒΕ.

Νέα βουτιά του δείκτη οικονομικού κλίματος παρουσιάστηκε τον Μάρτιο σύμφωνα με το ”βαρόμετρο” του ΙΟΒΕ, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η πτώση οφείλεται κυρίως στον κλάδο των κατασκευών και της βιομηχανίας.

Σουφλιάς: ”Δεν υπάρχουν πλέον μίζες” δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνου ότι ο τζίρος της διαφθοράς και της δωροληψίας στα δημόσια έργα φτάνει στα 300 εκατ. ευρώ, αναφέρει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Συνολικά 10 νέες μετοχές μεταφέρονται σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης μετά την αξιολόγηση στην οποία προχώρησε το Δ.Σ. του Χ.Α., σύμφωνα με το εξαμηνιαίο άνοιγμα τιμών αγοράς – πώλησης, ενώ παράλληλα τρεις περνούν σε καθεστώς πεντάωρης διαπραγμάτευσης αναφέρει Το Βήμα.

Πώς προέκυψε η αγορά των… 60 μετοχών αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που κάνει λόγο για νέα πραγματικότητα στη Σοφοκλέους.

ΔΕΚΟ: Με μια απόφαση–σταθμό του Πρωτοδικείου Αθηνών ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ σε υπαλλήλους ΔΕΚΟ που απομακρύνθηκαν από θέσεις ευθύνης που κατείχαν δίχως αυτές να καταργηθούν και χωρίς στους ”ψυγειούχους” πλέον να έχουν προσαφθεί παραπτώματα ή να έχουν ελεγχθεί για την υπηρεσιακή ανεπάρκεια, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΔΛΠ: Πλήθος ποιοτικών στοιχείων με τη μορφή σημειώσεων σε τρία ειδικά παραρτήματα, για την πληρέστερη ενημέρωση των επενδυτών, θα συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις που θα δημοσιεύσουν οι εισηγμένες με βάση τα ΔΛΠ, αναφέρει η Καθημερινή, και επισημαίνει ότι τα ΔΛΠ υπόσχονται αναλυτική ενημέρωση.

Ωράριο: Την επιστροφή στο παρελθόν σχεδιάζει η κυβέρνηση στο θέμα των υπερωριών, αναφέρει το Κέρδος, που επισημαίνει πως η επίτευξη αυτού του στόχου και η θεσμοθέτηση του προηγούμενου καθεστώτος θα σηματοδοτήσουν τη μείωση του κόστους εργασίας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των εργοδοτικών οργανώσεων από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 2084/2000.

Μεγάλες ανατροπές στην αγορά φέρνει η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων σύμφωνα με Τα Νέα, που αναφέρουν πως οι έμποροι φοβούνται για λουκέτα, οι εργαζόμενοι βλέπουν περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας και κάνουν λόγο για παράδοση της αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες.

Για διπλό μέτωπο από τη ΓΣΕΕ, η οποία διαπραγματεύεται για τις υπερωρίες, αλλά δεν συζητεί για το ωράριο και απαιτεί διορθωτικό ποσό μετά τα πρόσφατα μέτρα κάνει λόγο η Ημερησία.

Ολυμπιακή: Πέντε είναι τελικά οι δεσμευτικές προσφορές για την Ολυμπιακή, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Για το ίδιο θέμα η Ημερησία αναφέρει πως στους τέσσερις αρχικούς μνηστήρες προστίθεται και η βρετανική Klesh, η προσφορά της οποίας στάλθηκε ταχυδρομικά.

”Ελ. Βενιζέλος”: Την επίσπευση των διαδικασιών για την εισαγωγή στο Χ.Α. του αεροδρομίου ”Ελ. Βενιζέλος” μέσα στο 2005 βάζει μπροστά η κυβέρνηση, σύμφωνα με Το Βήμα.

ΟΣΕ: Για σενάριο ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και του Προαστιακού κάνει λόγο Το Βήμα, που συμπληρώνει πως μελετάται η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των συγκοινωνιακών οργανισμών για να μειωθούν τα ελλείμματά τους.

ΟΠΑΠ: Σε ένα δίμηνο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη δημόσια εγγραφή του ΟΠΑΠ, σημειώνει η Ημερησία.

Εμπορική: Πριν από το Πάσχα η Εμπορική Τράπεζα αναμένεται να έχει λύσει το θέμα του Ασφαλιστικού της είτε μέσω ενιαίας λύσης είτε μέσω μεμονωμένης ρύθμισης εκ μέρους του Δημοσίου, αναφέρει ο Κέρδος.

Αγροτική: Κέρδη 140 εκατ. ευρώ αναμένει για το 2005 η Αγροτική, ενώ τα κέρδη της τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο εκτιμώνται στα 38-40 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μαΐλλης: ”Ανάβει” τις μηχανές στις ΗΠΑ ο Μαΐλλης, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία ο όμιλος ισχυροποιεί την παρουσία του στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v