Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικές συναλλαγές μέχρι... νεωτέρας

Άνευρη, χωρίς συναλλαγές και ενδιαφέρον η συνεδρίαση, με το Δείκτη να οδηγείται σε αργή διολίσθηση προς την πρώτη περιοχή ”στήριξης”. Συγκριτικά περισσότερη η προσφορά σε Alpha, Εθνική, ενώ από τον FTSE-20 αντιδρούν ΟΠΑΠ, Eμπορική, Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι νεωτέρας θα επιμένουμε στο χαμηλό τζίρο, καθώς η μέχρι στιγμής εικόνα και της σημερινής συνεδρίασης δεν είναι ενθαρρυντική.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν με συγκριτικά χαμηλή προσφορά προς τις στηρίξεις τους, καθώς Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank διολισθαίνουν.

Όμως, πέραν της Εθνικής, Alpha, η εμπορευσιμότητα της Eurobank, αλλά και της Εμπορικής είναι άκρως περιορισμένη.

Αντιθέτως, ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει από τα 22,96 προς τα 23,02 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ ανοδικά αντιδρά και προς τα 6,24 ευρώ η μετοχή της Βιοχάλκο.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών που διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2,5 δεν δημιουργεί κάποια σχετική αισιοδοξία, τουλάχιστον για τη συνέχεια της συνεδρίασης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο υπεραντίδρασης μετοχών – σηματωρών.

Ελάχιστοι είναι οι τίτλοι, κυρίως από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, που κινούνται μέχρι και 8% υψηλότερα, αλλά μέχρι στιγμής με χαμηλές συναλλαγές.

Από αυτήν την άποψη ούτε ο τζίρος σε Χατζηιωάννου, Σελόντα ή σε Eurodrip, ΑΕΓΕΚ μπορεί να θεωρηθεί ότι παραπέμπει σε άξια λόγου, έστω και βραχυπρόθεσμη αντίδραση.

Αυτό που φαίνεται να προέχει για τη συνέχεια είναι η επιβεβαίωση (ή όχι) των στηρίξεων των βασικών δεικτών στα πρώτα τους επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v