Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος: Εμφαση στο ”stock picking”

Θετική είναι η οπτική του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος Μ. Χατζηδάκη για την πορεία της αγοράς στο επόμενο τρίμηνο, αν και εκτιμά ότι η πρωταγωνιστική επενδυτική πρακτική θα είναι αυτή της επιλογής συγκεκριμένων μετοχών. Οι κλαδικές και μετοχικές επιλογές.

Πήγασος: Εμφαση στο ”stock picking”
Επιφυλακτικότητα και κλίμα σκεπτικισμού στην αγορά φαίνεται ότι επέφερε η διόρθωση του Μαρτίου στη Σοφοκλέους, επισημαίνει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης της Πήγασος, σε ανάλυση επενδυτικής στρατηγικής με ημερομηνία 13 Απριλίου.

Κατά την ανάλυση της Πήγασος οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα αποτελέσουν βασική επενδυτική πρακτική κατά το επόμενο τρίμηνο, για το οποίο η χρηματιστηριακή επιμένει ”στη θετική οπτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφορά ολόκληρη την αγορά”.

Οι κλαδικές επιλογές της Πήγασος αφορούν τις τράπεζες, την ύδρευση, τα διυλιστήρια, τα λιμάνια, την ηλεκτρική ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τα μεταλλικά προϊόντα και τα τυχερά παιχνίδια, ενώ οι μετοχικές τις ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, Γερμανός, Μαΐλλης, Chipita και Jumbo.

Οι 3.000 μονάδες φαίνεται ότι προκαλούν περισσότερο φόβο παρά πρόκληση και ίσως να μην αναγνωρίζονται από την πλειοψηφία της αγοράς ισχυρά περιθώρια ανόδου με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις κερδών”, αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης. Όπως επισημαίνει, η σκιά της κατηγοριοποίησης των μετοχών δημιουργεί επιφυλακτικότητα ως προς την αποδοχή αυξημένου ρίσκου σε μικρές κεφαλαιοποιήσεις, με αποτέλεσμα η αγορά να συνεχίζει επί μακρό χρονικό διάστημα να εμφανίζει διττή συμπεριφορά και ασύμμετρες αποδόσεις.

Ως καταλύτες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινητικότητα προς τη θετική κατεύθυνση ο κ. Χατζηδάκης εντοπίζει την ανάγκη του Δημοσίου να πραγματοποιήσει έσοδα, την εφαρμογή των ΔΠΧΠ και την πορεία του Ασφαλιστικού των τραπεζών και του ΟΤΕ.

Εξάλλου ”πρωταγωνιστικό ρόλο” διατηρεί και ο παράγοντας κερδοφορία και, όπως πιθανολογεί η ανάλυσης της Πήγασος, ”ίσως εδώ εντοπίζεται ο βασικός λόγος διατήρησης των μετοχικών ποσοστών των αλλοδαπών επενδυτών, ο οποίος κινείται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v