Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, αλλά και της αγοράς εργασίας, ο ”τζίρος της διαφθοράς” στα δημόσια έργα, οι προσφορές για την Ολυμπιακή Αεροπορία, οι απώλειες των Ταμείων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, αλλά και της αγοράς εργασίας, ο ”τζίρος της διαφθοράς” στα δημόσια έργα, οι προσφορές για την Ολυμπιακή Αεροπορία, οι απώλειες των Ταμείων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ασφαλιστικό-Εργασιακό: Την πάγια θέση της να μην ανοίξει μέτωπο με τους κοινωνικούς εταίρους φαίνεται να εγκαταλείπει η κυβέρνηση, εκδηλώνοντας χθες για πρώτη φορά επίσημα την πρόθεσή της για ”άνοιγμα” τόσο του Ασφαλιστικού όσο και άλλων σχηματικών θεμάτων που άπτονται της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, τονίζει το Κέρδος.

Άνοιγμα του Ασφαλιστικού αλλά και του εργασιακού ζητήματος επιχειρεί η κυβέρνηση, επιδιώκοντας ωστόσο τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών φορέων, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ζητεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για να συζητηθούν οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει η Εξπρές.

Δημόσια Έργα: Περί τα 300 εκατ. ευρώ διακινούνται ετησίως σε ”μίζες” και δωράκια για την ανάληψη και κατασκευή δημοσίων έργων, τονίζει Το Βήμα.

Φαινόμενα δοσοληψίας σε δημόσια έργα με εμπλοκή υπαλλήλων, μεσαζόντων και πολιτικών κατήγγειλε το ΤΕΕ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο οποίος συμπληρώνει πως ο τζίρος της μίζας ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Ταμεία: Μέσα σε μια τριετία οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από την εισφοροδιαφυγή αυξήθηκαν από τα 17% στα 20% τονίζει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Τη διπλή εισαγωγή εταιριών που έχουν την έδρα τους σε χώρες της Βαλκανικής σε τοπικά χρηματιστήρια και στη Σοφοκλέους, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση από τα χρηματιστήρια αυτά κοινής πλατφόρμας συναλλαγών, παράλληλα με τη διαπραγμάτευση ομολόγων, επιδιώκει η διοίκηση του Χ.Α. σύμφωνα με Το Βήμα.

Δαπάνες: Φραγμό στην αυθαιρεσία των ελεγκτικών οργάνων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, επικαιροποιώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη λίστα με τις δαπάνες που θα αναγνωρίζει η εφορία ως εκπιπτόμενες από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, αναφέρει το Κέρδος.

ΕΛΔΕ: Μετά το νομοσχέδιο για τη χειραγώγηση της αγοράς, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου, το οποίο μεταξύ άλλων επιχειρεί να βάλει τάξη στις ΕΛΔΕ και απελευθερώνει τον θεσμό του Ειδικού Διαπραγματευτή, ο οποίος κατά κοινή ομολογία έχει αποτύχει, αναφέρει Το Βήμα.

Ομόλογα: Κατώτερες των προσδοκιών ήταν οι προσφορές για τα 5ετή ομόλογα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ενέργεια: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στον τομέα της ενέργειας αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως ο κλάδος αναμένει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Τράπεζες: Το άνοιγμα του Ασφαλιστικού από την κυβέρνηση θα φέρει πίσω τη διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος των τραπεζών, το οποίο ειδικότερα για την Εμπορική είναι έντονο εν όψει της εφαρμογής των ΔΛΠ επισημαίνει Το Βήμα.

Όσπρια: Πλήρης είναι η επιβεβαίωση από το υπουργείο Ανάπτυξης των όσων περιγράφονταν στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας της 5ης Φεβρουαρίου για το πώς εξαπατούνται οι καταναλωτές που αγοράζουν όσπρια, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Εθνική: Για αύξηση κερδών 25% στο πρώτο τρίμηνο για την Εθνική Τράπεζα κάνει λόγο η Ημερησία, που τονίζει πως τα στεγαστικά δάνεια και οι θυγατρικές ενίσχυσαν την κερδοφορία του ομίλου.

Eurobank: Στα 122 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα κέρδη της Eurobank στο πρώτο τρίμηνο του 2005 αυξημένα κατά 27% αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΥΔΑΠ: Και στα εμφιαλωμένα νερά σχεδιάζει να επεκταθεί η ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει πως στα σκαριά βρίσκεται η ίδρυση θυγατρικής με την επωνυμία Attica International με τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ, μιας ελληνικής τράπεζας, ενός μελετητικού γραφείου, μιας ή δυο κατασκευαστικών εταιριών και μιας επιχείρησης παραγωγής σωληνώσεων.

Ολυμπιακή: Για τέσσερις αδύναμους και δύστροπους μνηστήρες κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος.

Δεσμευτικές προσφορές από τέσσερις ομίλους κατατέθηκαν στην έκτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως μέχρι τις 17 Απριλίου θα καταρτιστεί short list με τους επικρατέστερους.

Οι μνηστήρες, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η Ναυτεμπορική, είναι οι Aegean Airlines, Sure (ολλανδική), DBA (γερμανική) και Olympic Investors.

Μαρινόπουλος: Περαιτέρω αύξηση οικονομικών μεγεθών παρουσίασε το 2004 η Μαρινόπουλος ΑΒΕΤΕ, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσει με γρήγορους ρυθμούς την αλυσίδα καταστημάτων Marks & Spencer στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v