Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευση γύρω από τις 3.000 μονάδες

Με τάσεις συσσώρευσης γύρω από τις 3.000 μονάδες εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι η αγορά θα παραμείνει ευμετάβλητη. Στο επίκεντρο οι τράπεζες.

ΑΧΕ: Συσσώρευση γύρω από τις 3.000 μονάδες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σταθεροποιητικές τάσεις προβλέπει η Marfin Analysis, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις τραπεζικές μετοχές, μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου για υψηλή κερδοφορία των τραπεζών στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

Η Emporiki σημειώνει πως όσον αφορά στην Ευρώπη αναμένεται αρνητικό το άνοιγµα, έπειτα από τις χθεσινές σηµαντικές απώλειες στις αγορές των ΗΠΑ, µε αφορµή την κατώτερη του αναµενόµενου αύξηση των λιανικών πωλήσεων.

Επιπλέον και όσον αφορά στην ελληνική αγορά η Emporiki θεωρεί ότι δεν θα διαφοροποιηθεί καταρχήν από τις ευρωπαϊκές, µε το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στις τραπεζικές µετοχές, η συµπεριφορά των οποίων θα είναι καθοριστική για την εικόνα στη συνέχεια.

Η Proton Securities εκτιμά πως η Σοφοκλέους θα παραμείνει ευμετάβλητη, κινούμενη γύρω από το επίπεδο των 3.000 μονάδων.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως οι θετικές εξελίξεις γύρω από την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις όσον αφορά στην επίλυση του Ασφαλιστικού της Εμπορικής αναμένεται να αποτελέσουν θετικούς καταλύτες, οι οποίοι και θα οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα μεσοπρόθεσμα.

Το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διατηρήσει το επίπεδο των 3.000 μονάδων επισημαίνει η Εγνατία Finance, ”παρά τις ήπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών που εκδηλώθηκαν σε ορισμένες μετοχές” τονίζει η χρηματιστηριακή.

Αυτή η τάση συσσώρευσης, εξηγεί η Εγνατία Finance, είναι ανάλογη των εκτιμήσεών της, με βάση την πρόσφατη υπεραπόδοση που κατέγραψε η Σοφοκλέους, συμπληρώνοντας πως ενδέχεται να συνεχιστεί και βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να γίνει και πάλι πιο έντονο σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά παρέµεινε ουσιαστικά αµετάβλητη, αναστρέφοντας τα θετικό κλίµα που παρουσιάστηκε στο ξεκίνηµα της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis, συμπληρώνοντας πως οι επενδυτές επιδεικνύουν µια νευρικότητα στα τρέχοντα επίπεδα τιµών, γεγονός που αυξάνει την αστάθεια.

Ο Γενικός ∆είκτης άνοιξε 1,20% υψηλότερα, αλλά έκλεισε µε άνοδο µόνο 0,10%, σημειώνει η Marfin Analysis, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 162 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v