Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Κινήσεις αποκόμισης κερδών

Τη συνέχεια κινήσεων αποκόμισης κερδών προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές αφενός ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων και αφετέρου λόγω της σημαντικής υποχώρησης που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές.

ΑΧΕ: Κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη συνέχιση κινήσεων αποκόμισης κερδών προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, μετά την πτώση των αμερικανικών αγορών, όπως εξηγεί.

Από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά η Proton Securities πως θα αναζητήσει την τάση η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών ειδήσεων, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα διατηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, κατά τη διάρκεια του οποίου τα μεγέθη θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά με βάση τα ΔΛΠ.

Αρνητικό κλίµα αναµένεται να επικρατήσει στις ευρωπαϊκές αγορές µετά τις σηµαντικές απώλειες στην Αµερική, αναφέρει η Emporiki, η οποία συμπληρώνει πως ανάλογη εικόνα προβλέπει και για την ελληνική αγορά µε πιθανότερο ενδεχόµενο τη διατήρηση των πτωτικών τάσεων για τον Γενικό Δείκτη.

Στην έλλειψη σημαντικών ειδήσεων αναφέρεται και η Σίγμα Securities η οποία εκτιμά πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την στρατηγική τους στη διανομή μερισμάτων ενόψει των ετήσιων γενικών συνελεύσεων των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Γύρω από το επίπεδο των 3.000 μονάδων εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά μεσοπρόθεσμα μέχρις ότου υπάρξουν εξελίξεις κυρίως γύρω από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών και ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι ευρωπαϊκές αγορές κινηθούν σε αρνητικό έδαφος.

Τι έγινε χθες: Πτωτικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους λόγω ρευστοποιήσεων μετά την πρόσφατη ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,98%, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 151 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο FTSE 20 κατέγραψε απώλειες 1,05%.

Οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο συνεχίστηκαν κυρίως στις µετοχές των Εθνικής (-1,02%) και Alpha Bank προσθέτει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v