Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνεται η διόρθωση

Δεν βοηθά ούτε η διεθνής συγκυρία, με αποτέλεσμα η αγορά να βυθίζεται προς τις 2.950 μονάδες. Αυξημένες εμφανίζονται τα τελευταία 45 λεπτά οι συναλλαγές σε μετοχές του FTSE-20, απ’ όπου ξεχωρίζει μόνο το ”φαινόμενο Εμπορική”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβαρύνεται το κλίμα και στα διεθνή χρηματιστήρια, με άμεση συνέπεια την επιδείνωση και στη Σοφοκλέους.

Εάν εξαιρεθεί από τον FTSE-20 το ”φαινόμενο Εμπορική” στο σύνολό του, για τον Δείκτη καταγράφονται απώλειες μέχρι και 3%.

Το επιβαρυντικό στοιχείο αυτής της εικόνας είναι η αύξηση, το τελευταίο ημίωρο, των συναλλαγών, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στα χαμηλά των 27,44 ευρώ της Alpha Bank (στις 14:20), στα 13,78 ευρώ της Πειραιώς, στα 25,52 ευρώ της Eurobank, στα 22,56 ευρώ του ΟΠΑΠ, αλλά και άλλων τίτλων.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 7, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα περίπου 105 εκατ. ευρώ.

Δεδομένης της εικόνας, αυτό που έχει σημασία, κατά την εκτίμησή μας, είναι η καταγραφή εκείνων των μετοχών που ”κρατούν” συγκριτικά με άλλες.

Σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν οι ΟΛΘ, Γενική Τροφίμων, Marfin Group, Coca-Cola 3Ε, Lykos, Ζήνων, ΕΛΤΕΧ, Φοίνιξ-Metrolife, Hyatt, EXAE, Betanet, FG Europe και άλλοι 22 τίτλοι, οι απώλειες των οποίων δεν ξεπερνούν το 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v