Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την ελληνική οικονομία, η φορολογία, τα έσοδα του Δημοσίου, τα ΔΛΠ, το Ασφαλιστικό της Εμπορικής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την ελληνική οικονομία, η φορολογία, τα έσοδα του Δημοσίου, τα ΔΛΠ, το Ασφαλιστικό της Εμπορικής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Αλογοσκούφης: Θέμα έλλειψης αλληλεγγύης μεταξύ των υπουργών θέτει εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

Metron Analysis: Για έντονο κλίμα απογοήτευσης κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία επικαλούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis αναφέρει πως 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώθηκε.

Η Ελευθεροτυπία τονίζει πως η περίοδος χάριτος τελείωσε για την κυβέρνηση, για την οποία εκτιμά πως έχει αρχίσει να βαραίνει το κλίμα, καθώς συμπληρώνει πως δημοσκόπηση δείχνει ότι η διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ έπεσε στο 1,4%, δηλαδή κάτω από το όριο του στατιστικού λάθους και η απαισιοδοξία της κοινής γνώμης έχει φτάσει στα ύψη.

Φορολογία: Σε ακραία φορολογικά φαινόμενα οδηγεί η υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού επισημαίνουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως η κυβέρνηση επαναφέρει άρον άρον το μέτρο της συλλογής αποδείξεων που είχε καταργηθεί, καθώς και τον ΦΠΑ στα ακίνητα.

Φοροελαφρύνσεις: Τη σταδιακή εφαρμογή στην ερχόμενη τριετία των αλλαγών-ελαφρύνσεων που σχεδιάζονται στην φορολογία κεφαλαίου (ακίνητα) εξετάζει, λόγω των δημοσιονομικών δυσχερειών, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Δημόσιο: Περί τα 565-570 εκατ. ευρώ αναμένεται να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο μέσω της διαδικασίας των placements ή των προσυμφωνημένων πακέτων από τη ΔΕΚΑ μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Επιχειρήσεις: Αύξηση 24,7% καταγράφηκε στα λουκέτα των επιχειρήσεων, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το 2004 9.419 εταιρίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους λόγω κρίσης στην αγορά.

ΔΛΠ: Αναβάλλεται για ένα μήνα η εφαρμογή των ΔΛΠ επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία δίνεται πίστωση χρόνου στις εισηγμένες ώστε να αποφευχθούν οι κραδασμοί.

Τράπεζες: Για μείωση κόστους σε Εθνική και Εμπορική κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, λόγω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, όπως εξηγεί.

Εμπορική: Ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Γ. Προβόπουλος δήλωσε στην Ημερησία ότι έως το τέλος Απριλίου θα έχει δοθεί λύση στο Ασφαλιστικό.

Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως ξεκινάει διάλογος μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Κέκροψ: Νέο οικιστικό συγκρότημα ετοιμάζει η εταιρία Κέκροψ σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα αναφέρει ποιες είναι οι τρέχουσες δραστηριότητες της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v