Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κόκκινη σκόνη” στη Σοφοκλέους

”Τριγμοί” στον ”τοίχο” (Wall) δημιουργούν ”κόκκινη σκόνη” που προκαλεί ασφυξία στις διεθνείς Αγορές και βέβαια η Σοφοκλέους δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει στον κατηφορικό δρόμο. Ο Γενικός Δείκτης με πτωτικό ”gap” και κίνηση μόνιμα στο ”βαθύ κόκκινο” έφθασε μέχρι το χαμηλό ημέρας των 2875,03 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Τριγμοί” στον ”τοίχο” (Wall) δημιουργούν ”κόκκινη σκόνη” που προκαλεί ασφυξία στις διεθνείς Αγορές και βέβαια η Σοφοκλέους δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει στον κατηφορικό δρόμο.

Μάλιστα οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς θεωρούν ότι ελλείψει σημαντικών νέων η εξάρτηση από το διεθνές κλίμα θα είναι μεγάλη και βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις οι αγοραστές αποτελούν ”σπάνιο είδος”.

Και αν οι πιέσεις στους Δεικτοβαρείς τίτλους ήταν περίπου αναμενόμενη, η εικόνα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις παίρνει δραματικό χαρακτήρα, με αρκετά margins να απειλούνται άμεσα.

Δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι από τις 31/3/03 και με τον Δείκτη στις 1467,3 μονάδες περισσότερες από 140 μετοχές βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα με ό,τι αυτό συνεπάγεται (!!!).

Τεχνικά η εικόνα έχει δημιουργήσει ”μαύρο κερί”, κάτι που προδιαθέτει για κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα, έστω και αν η βίαιη πτωτική κίνηση πάντα εσωκλείει πιθανότητα ανοδικής αντίδρασης τεχνικού χαρακτήρα.

Ο Γενικός Δείκτης με πτωτικό ”gup” και κίνηση μόνιμα στο ”βαθύ κόκκινο” έφθασε μέχρι το χαμηλό ημέρας των 2875,03 μονάδων για να κλείσει στις 2889,1 με απώλειες 2,08%, ενώ ο τζίρος πέρασε τα 148 εκ. από τα οποία τα 6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Εν τω μεταξύ και παρά την σημαντική πτώση, οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων παραμένουν επιδεικτικά απαισιόδοξοι και συνεχίζουν με υποτιμήσεις που δεν δικαιολογούνται απλά από την αποκοπή μερισμάτων σε κάποιες Δεικτοβαρείς μετοχές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μόνος τίτλος διασωθείς με θετικό πρόσημο και αξιοσημείωτα κέρδη η Coca-Cola.

Αντίθετα, με απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων οι Εθνική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Γερμανός, Ελ. Πετρέλαια, Ιντρακόμ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Eurobank, Cosmote, Folli Follie, με λιγότερες αλλά αξιοσημείωτες απώλειες οι Εμπορική, ΚΑΕ, ΟΤΕ και αρνητική μεταβολή για Alpha Bank, Motor oil, ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ.

Όσο και αν φαίνεται εντυπωσιακό, η τελική εικόνα διαμορφώθηκε στην καλύτερη τελική αναλογία με 40 ανοδικές μετοχές έναντι 248 πτωτικών και για 15 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 6-10%.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 130 και 50 τεμαχίων της Alpha Bank στα 28 και 29,12 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 711.000 τεμάχια της Eurobrokers στα 2,80 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 280 τεμάχια της Αθηνά στα 0,95 ευρώ, ένα πακέτο 171.493 τεμάχια της Πειραιώς στα 13,42 ευρώ και ένα πακέτο 186.172 τεμάχια της ΕΧΑΕ στα 8,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v