Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαντικά και κερδοσκοπία!

Πόσο κρέας έχουν τα αλλαντικά; Ελάχιστο! Μία ανάλυση του προϊόντος θα μας δείξει ότι το δέρμα του ζώου, το λίπος, η πατάτα και η σόγια κυριαρχούν στη σύνθεση του προϊόντος. Άλλο ένα ”ωραίο πράγμα” είναι ανθυγιεινό! Μήπως όλα τα ωραία, τελικά, σ’ αυτή τη ζωή περνούν μέσα από τη δοκιμασία της ”αμαρτίας”;

Αλλαντικά και κερδοσκοπία!
Πόσο κρέας έχουν τα αλλαντικά; Ελάχιστο! Μία ανάλυση του προϊόντος θα μας δείξει ότι το δέρμα του ζώου, το λίπος, η πατάτα και η σόγια κυριαρχούν στη σύνθεση του προϊόντος.

Άλλο ένα ”ωραίο πράγμα” είναι ανθυγιεινό! Μήπως όλα τα ωραία, τελικά, σ’ αυτή τη ζωή περνούν μέσα από τη δοκιμασία της ”αμαρτίας”;

Τι σημασία έχει αυτό για έναν επενδυτή; Πώς δεν έχει σημασία!Ακολουθώντας τους κανόνες της ”υγιεινής” διατροφής θα έχουμε ζήσει παραπάνω και με μεγαλύτερη ασφάλεια (πάντοτε σύμφωνα με τη στατιστική), αλλά θα έχουμε στερηθεί τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Ομοίως και τα χαρτοφυλάκιά μας.

Απέχοντας από τις όποιες ακρότητες θα είναι ασφαλή, αλλά δεν θα μας δώσουν ποτέ την αίσθηση της μεγάλης κίνησης...

Τι νόημα έχει να βρίσκεται κάποιος στις αγορές και να μην ρισκάρει; Σ’ αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να αγοράσει κρατικά ομόλογα και να καθίσει στην άκρη!

Πόσο αξίζουν τα χρηματιστήρια δίχως την αίσθηση του στοιχήματος; Ποντάρουμε τα λεφτά μας σε μία μετοχή με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Αν κερδίσουμε θα έχει επιβεβαιωθεί το σκεπτικό μας και θα έχει επιβραβευθεί η τόλμη μας να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Σε διαφορετική περίπτωση θα νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας. Όχι γιατί θα έχουμε χάσει κάποια λεφτά (το κέρδος και η ζημία είναι στην καθημερινότητα των αγορών), αλλά διότι θα έχουμε πιαστεί... αδιάβαστοι!

Ο τζόγος είναι, επίσης, στοιχείο των αγορών. Τι θα ήταν οι αγορές δίχως την κερδοσκοπία; Ένα τίποτα.

Το ζήτημα είναι να γίνονται όλα με μέτρο. Είναι τελείως διαφορετικό να δοκιμάζει κανείς πού και πού από τον ”απαγορευμένο καρπό” της κερδοσκοπίας από το να ζει μονίμως σε τεντωμένο σκοινί.

Ειδικά το τελευταίο μοιάζει με το να καταναλώνει καθημερινώς άπειρες ποσότητες αλλαντικών και μάλιστα με τη συνοδεία άφθονης μπίρας. Θα είναι θέμα χρόνου να επισκεφθεί τον καρδιολόγο του...

Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, τον καλό από τον κακό παίκτη είναι η αίσθηση του πότε αξίζει τον κόπο να αυξάνει την αδρεναλίνη του και πότε όχι...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v