Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση

Από τις σημαντικές ξένες αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα αναζητήσει την τάση η Σοφοκλέους, με τη νευρικότητα, όμως, να διατηρείται, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι η ελληνική αγορά θα παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης.

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση.

Η Proton Securities προβλέπει ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να κινείται, αναζητώντας την τάση από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Emporiki εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης µπορεί να ξεκινήσει ανοδικά κατά τη σηµερινή συνεδρίαση υποκινούµενος κυρίως από τη σταθεροποιητική εικόνα που αναµένεται να επικρατήσει στην ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα, η Emporiki αναφέρει πως επιλεκτικές τοποθετήσεις θα εξακολουθήσουν να µονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurocorp, η οποία παράλληλα σημειώνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης.

Από τις ξένες αγορές εκτιμά και η Σίγμα Securities πως θα αναζητήσει την τάση η Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η μεταβλητότητα ενδέχεται και να ενδυναμωθεί.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως παρά το χθεσινό rebound της αγοράς δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η νευρικότητα βραχυπρόθεσμα, καθώς βρισκόμαστε εν όψει της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι διεθνείς συνθήκες είναι ακόμη ασαφείς.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance υπενθυμίζει πως από σήμερα η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά λόγω τεχνικής αντίδρασης, µετά και την ανάκαµψη των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,56%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς ήταν η επιλεκτική αγορά µετοχών, ωστόσο οι όγκοι συναλλαγών παρέµειναν σε χαµηλά επίπεδα, διαμορφούμενοι στα 155,9 εκατ. ευρώ αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v