Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η εκλογή του νέου Πάπα, οι εξελίξεις γύρω από τον Βασικό Μέτοχο, οι ακάλυπτες επιταγές στο πρώτο τρίμηνο του 2005, η ”κόντρα” μεταξύ ΟΤΕ και Teledome, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλου είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η εκλογή του νέου Πάπα, οι εξελίξεις γύρω από τον Βασικό Μέτοχο, οι ακάλυπτες επιταγές στο πρώτο τρίμηνο του 2005, η ”κόντρα” μεταξύ ΟΤΕ και Teledome, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Πάπας: Οι συντηρητικοί του Βατικανού νίκησαν, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως το Κονκλάβιο εξέλεξε χθες τον ηλικίας 78 ετών καρδινάλιο της Γερμανίας Γιόζεφ Ράτσινγκερ 265ο Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Καραμανλής: Ως μια οικονομία που προσπαθεί να υπερβεί το βαρύ παρελθόν της περιέγραψε την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι θα ανοίξει τα καυτά ζητήματα της απελευθέρωσης των αγορών, των εργασιακών και του Ασφαλιστικού, μένοντας –όμως– προσηλωμένος στην υπεράσπιση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, επισημαίνει το Κέρδος.

Βασικός Μέτοχος: Το πάγωμα ή την τροποποίηση του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο προαναγγέλλουν στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνει Το Βήμα.

Σουφλιάς: Ενοχλητικές δηλώσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή –αλλά περισσότερο για τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη– έκανε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς τονίζει Το Βήμα.

Νέα αιχμηρή εμφάνιση χθες του Γ. Σουφλιά με επίθεση τόσο κατά των υπουργών της κυβέρνησης στην οποία μετέχει όσο και κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, επειδή με αποφάσεις του θέτει εμπόδια στην προώθηση των δημοσίων έργων, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Πληθωρισμός: Στο 3,4% αναμένεται να ανέλθει ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 2,9% που ήταν τον Μάρτιο, σημειώνει η Ημερησία.

Ελλείμματα: Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία προκαλούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Δημοσίου, καθώς οι εταιρίες που περιμένουν να εισπράξουν και οι εργαζόμενοι σε αυτές αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα προς τις τράπεζες, αναφέρει Το Βήμα.

Ακάλυπτες επιταγές: Για έκρηξη 63,6% στις ακάλυπτες επιταγές στο πρώτο τρίμηνο του 2005 κάνει λόγο η Ημερησία.

Η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών έφτασε στο πρώτο τρίμηνο στα 400 εκατ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Στην πλήρη αναμόρφωση της λειτουργίας του Χ.Α αποβλέπει νομοσχέδιο που βρίσκεται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή επισημαίνει η Καθημερινή.

ΣΕΒ: Χρηματοδότηση με κριτήρια ζητά ο ΣΕΒ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα αναφέρεται στη σύσταση του προέδρου του Συνδέσμου Οδ. Κυριακόπουλου για εξαίρεση των μη ανταγωνιστικών εταιριών.

Κωστόπουλος: Δύσκολη χρονιά θα είναι η φετινή για την οικονομία και τις τράπεζες εκτίμησε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank ο πρόεδρός της Γιάννης Κωστόπουλος, σημειώνει η Καθημερινή.

Αισιόδοξος για την Alpha Bank δήλωσε χθες ο πρόεδρός της Γ. Κωστόπουλος και εκτίμησε ότι το 2005 θα είναι δύσκολο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Με δημόσια εγγραφή θα διατεθεί το 15% του ΟΠΑΠ αναφέρει Το Βήμα.

ΟΤΕ: Ο ΟΤΕ ”κλείνει” εναλλακτικούς παρόχους για χρέη και έλλειψη εγγυητικών επιστολών σύμφωνα με Το Βήμα.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως έπειτα από παρέμβαση της ΕΕΤΤ, η οποία κίνησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων ο ΟΤΕ υποχρεώθηκε να θέσει πάλι σε λειτουργία τα κυκλώματα διασύνδεσής του με την Teledome.

Hyatt: Στο 51% του Mont Parnes στοχεύει η Hyatt, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα κάνει λόγο για μεγαλεπήβολα σχέδια για την αξιοποίηση του συγκροτήματος.

Επενδυτικό πρόγραμμα 110 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του συγκροτήματος του Καζίνο Πάρνηθας ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Hyatt κ. Γ. Γαλανάκις, σημειώνει το Κέρδος.

Κεράνης: Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Κεράνης αποφάσισε χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος, ύστερα από συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, λαμβάνοντας υπόψη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρει η Εξπρές.

Ολυμπιακή: Δύσκολη παραμένει η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, τονίζει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως χθες το θέμα εξετάσθηκε στη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα στις υποβληθείσες πέντε προσφορές.

Κοντομηνάς: Στα τυχερά παιχνίδια εισέρχεται ο Δ. Κοντομηνάς, καθώς εταιρία συμφερόντων του υπέγραψε συμφωνία με την William Hill, αναφέρει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v