Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμασίες χωρίς... άγχος

Δοκιμάζονται οι 2.880 μονάδες, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις χαμηλές συναλλαγές και τη μικρή πίεση στις μετοχές των Εμπορική, Πειραιώς και Εθνικής. Ενισχύεται η Cosmote έναντι του ΟΤΕ, ενώ αντιδρούν οι Intracom και Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε δοκιμασία τέθηκε μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η ανθεκτικότητα της περιοχής στήριξης πέριξ των 2.880 μονάδων.

Το κύριο χαρακτηριστικό των πρώτων 40 λεπτών της συνεδρίασης είναι η υποχώρηση των συναλλαγών στα 13,2 εκατ. ευρώ, καθώς στην Εμπορική οι συναλλαγές περιορίζονταν στις 7.736 τεμάχια, στην Εθνική στις 42.868 τεμάχια, ενώ συγκριτικά αυξημένες παρουσιάζονταν στις Πειραιώς

(-0,89%) και Eurobank (0,5%).

Η μετοχή της Cosmote, μετά τη χθεσινή κίνηση είναι ξεκάθαρο πως ευνοείται επιχειρηματικά, κάτι που αποτυπώνεται στη θετική πορεία της μετοχής προς τα 13,94 ευρώ, τη στιγμή που βραχυπρόθεσμα πιέζεται προς τα 14,02 ευρώ ο ΟΤΕ.

Χαμηλότερα κατά 1,22% υποχωρεί ο ΟΠΑΠ, προς τα 21 ευρώ, καθώς παραμένει ασαφές στην αγορά το επίπεδο αποτίμησης που θα πραγματοποιηθεί η μετοχοποίηση – διάθεση σε ξένους.

Μετά τις 11:45 για το Γ.Δ. φάνηκε να διαμορφώνονται συνθήκες ισορροπίας μεταξύ των 2.880-2.885 μονάδων, ενώ ο FTSE-20 παρέμενε αρνητικά χαμηλότερα προς τις 1.609 μονάδες.

Τις τελευταίες μέρες αναφέρεται ότι επιδίωξη ορισμένων παικτών στα Παράγωγα είναι να πιεστεί η υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενδεχομένως και χαμηλότερα των 1.600 μονάδων.

Η όλη αντιπαράθεση αποδεικνύει πως σε μία ”ρηχή” από πλευράς συναλλαγών αγορά κάτι τέτοιο είναι εφικτό χωρίς σημαντική προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v