Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένο ενδιαφέρον

Οι σχετικά χαμηλές συναλλαγές, αλλά και το στενό εύρος διακύμανσης στην περιοχή των 2.900 μονάδων συνθέτουν τη σημερινή... αποκαρδιωτική εικόνα της αγοράς. Ο FTSE-20 και ο Γ.Δ. βρίσκονται βέβαια σε διακύμανση υψηλότερα βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, χωρίς ωστόσο αυτό να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και δευτερευόντως Motor Oil, EΛΤΕΧ και Πειραιώς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ επικεντρώνονται μέχρι στιγμή οι κινήσεις όσων δραστηριοποιούνται στον FTSE-20.

Βέβαια συγκριτικά αυξημένη εμφανίζεται η εμπορευσιμότητα και των Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, ενώ εισροή κεφαλαίων καταγράφεται και στην περίπτωση των ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ, Αβαξ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, που επιβεβαιώνει την επαναδραστηριοποίηση ορισμένων ισχυρών παιχτών καταγράφεται στην περίπτωση των ΕΧΑΕ, του Ιατρικού Αθηνών, της Μέτκα, της Chipita.

H σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει στο περίπου 1 προς 1, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα των περίπου 80 εκατ. ευρώ (στις 14:10).

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 40 μετοχές με την υψηλότερη απόδοση για τις 18 οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τις 10.000 τεμάχια.

Εμφανίζουν, παρόλα αυτά, αύξηση συναλλαγών που καταγράφεται στις Εθνική Ακινήτων, Cyclon, Ιμάκο, Αλουμίνιο της Ελλάδος, Altec, Θεμελιοδομή, Μεσοχωρίτη και Ευκλείδης.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, δημιουργεί και πάλι εύλογα ερωτήματα η αρνητική διακύμανση του Κορασίδη μέχρι τα 61 λεπτά, αλλά και του Πουλιάδη, Informatics, Εικόνα Ήχο, Elephant, Centric και ορισμένων ακόμη μετοχών που τελευταία βρίσκονται στη... μέγγενη.

Για τη συνέχεια, η ασταθής ισορροπία με βάση και σημείο αναφοράς τις 2.900 μονάδες φαίνεται να εξασφαλίζεται, τουλάχιστον για σήμερα, με το δε FTSE-20 να κυμαίνεται οριακά πάνω από τις 1.620 μονάδες.

Η ουσία, όμως, είναι πως η εικόνα που παρουσιάζεται είναι αποκαρδιωτική και αποτρεπτική για κάποιον που θα ενδιαφερόταν να τοποθετηθεί επενδυτικά.

Αποτελεί κοινό μυστικό, πως η επιφυλακτικότητα για τα όσα πιθανόν να συμβαίνουν στο παρασκήνιο της αγοράς πλησιάζει στο ζενίθ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v