Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στις ξένες αγορές

Από τη θετική ψυχολογία που επικρατεί στις ξένες αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως ενδέχεται να επηρεαστεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ μερίδα των αναλυτών αναφέρει πως τυχόν ανοδική κίνηση του Γ.Δ. είναι πιθανόν να μην έχει διάρκεια.

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στις ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Αυξημένη μεταβλητότητα ενδέχεται να παρουσιαστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμά η Marfin Analysis, συμπληρώνοντας πως πιθανή ανοδική κίνηση δεν θα διατηρηθεί και κατά συνέπεια η αγορά θα υποχωρήσει και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Την πιθανότητα να κινηθεί η Σοφοκλέους υψηλότερα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επηρεασμένη από τη θετική ψυχολογία που επικρατεί στο εξωτερικό, αναφέρει η Proton Securities.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται ότι θα ξεκινήσουν θετικά έπειτα από τη σηµαντική άνοδο που κατέγραψαν αυτές των ΗΠΑ, αναφέρει η Emporiki, που εκτιμά ότι η ελληνική αγορά δε θα διαφοροποιηθεί, µε τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε θετικές περιοχές, συνεχίζοντας τη αντίδραση που εκδηλώθηκε εχθές προς το τέλος της συνεδρίασης.

Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα αναζητήσει την τάση η Σοφοκλέους, για την οποία αναμένει τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Το ενδεχόμενο επιλεκτικών τοποθετήσεων επισημαίνει για σήμερα η Εγνατία Finance, και δη εν μέσω της εύθυμης διάθεσης που επικρατεί στις ξένες αγορές, σε συνέχεια του ισχυρού outlook κερδών που παρουσιάζουν αρκετές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η νευρικότητα αναμένεται να αποτελέσει το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Τι έγινε χθες: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης ύστερα από μία μέρα με υψηλή μεταβλητότητα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι βασικότεροι δείκτες υποχωρούσαν κατά περίπου 1,5%, για να επιδοθούν σε rebound και να κλείσουν σχεδόν αμετάβλητοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v