Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χνάρια της... Wall η Σοφοκλέους

Ευτυχώς που και λόγω Ν. Υόρκης αποφεύγονται τα χειρότερα. Με αυξημένες συναλλαγές σε αρκετές μετοχές και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο Γ.Δ. αντιδρά προς τις 2.930 μονάδες. Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις ξένων θεσμικών σε ιστορικά υψηλές τιμές για τη Motor Oil, ενώ η αντίδραση μετοχών ηγετικών ομίλων του κατασκευαστικού κλάδου δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι άνθρωποι της αγοράς τη χθεσινοβραδινή αντίδραση στη Νέα Υόρκη.

Σαφώς καλύτερο το κλίμα από την αρχή της ημέρας, φέρνει στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης αύξηση συναλλαγών στα περίπου 25 εκατ. ευρώ και τη σχέση ανοδικών / πτωτικών στο άκρως θετικό 8 προς 1.

Ο FTSE-20 κινείται ισόποσα του Γενικού Δείκτη αντιδρώντας προς τις 1.635 μονάδες, ωθούμενος κυρίως από τις ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εμπορική, Cosmote, αλλά και τις Εθνική, Eurobank και Alpha Bank.

Η μετοχή της Εμπορικής αντιδρά προς τα 23,56 ευρώ, της δε Πειραιώς προς τα 13,74 ευρώ.

Το εντυπωσιακότερο όμως χαρακτηριστικό, μέχρι στιγμής, είναι η αγορά πακέτου 47.604 μετοχών της Motor Oil, σε ιστορικά νέα υψηλή τιμή της μετοχής (στα 12,84 ευρώ).

Άλλα δύο πακέτα έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή του ΟΠΑΠ και ένα στη Βωβός.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση είναι ενθαρρυντική η αντίδραση των μετοχών της Ελληνικής Τεχνοδομικής προς τα 3,58 ευρώ, της Άκτωρ προς τα 3,16 ευρώ (και στις δύο μετοχές τοποθετούνται θεσμικοί), αλλά και της Άβαξ προς τα 3,80 ευρώ, ενώ προς τα 4,62 ευρώ αντιδρά η Τεχνική Ολυμπιακή.

Το ενθαρρυντικό είναι πως από τις μετοχές αυτής της κατηγορίας συναλλαγές περισσότερες των 50.000 τεμαχίων πραγματοποιούνται σε οκτώ τίτλους του Mid 40 και σε επτά του Small Cap 80.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, η εκτίμηση των αναλυτών για προσέγγιση των 2.950 μονάδων μοιάζει εφικτή.

Θα πρέπει βέβαια η μικρή διόρθωση που ξεκίνησε γύρω στις 11.45’ προς τις 2.920 μονάδες να εντείνει την αγοραστική διάθεση, οδηγώντας ακόμα πιο ψηλά τον Γενικό Δείκτη στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v