Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Τιμές από Deutsche Bank - Morgan Stanley

Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 13,5 ευρώ από τα 15 ευρώ προχώρησε η Deutsche Bank με ανάλυσή της στις 21 Απριλίου, ενώ η Morgan Stanley επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 15 ευρώ.

Cosmote: Τιμές από Deutsche Bank - Morgan Stanley
Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 13,5 ευρώ από τα 15 ευρώ, θέτοντας τη σύσταση ”hold”, προχώρησε η Deutsche Bank με ανάλυσή της στις 21 Απριλίου.

Όπως εξηγεί η Deutsche Bank, η αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου αντανακλά απλώς την αποκοπή μερίσματος της μετοχής της Cosmote.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή της ανάλυση, με την ίδια ημερομηνία, η Morgan Stanley επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 15,30 ευρώ και τη σύσταση ”equalweight” για τη μετοχή της Cosmote.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Cosmote έκλεισε χθες (21 Απριλίου 2005) στα 14,18 ευρώ.

Και οι δύο οίκοι σχολιάζουν στις αναλύσεις τους την απόκτηση των δύο εταιριών του ΟΤΕ, Globul και Cosmofon, από την Cosmote.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank σημειώνει πως το τίμημα της μεταβίβασης είναι ανάλογο των προβλέψεων, ενώ επισημαίνει πως το ύψος του δανεισμού είναι υψηλότερο των εκτιμήσεων (300 εκατ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 200 εκατ. ευρώ).

Επιπλέον, η Deutsche Bank συμπληρώνει πως ο ΟΤΕ για μια ακόμη φορά τόνισε ότι δεν θα αυξήσει τη συμμετοχή του υψηλότερα του 64%, εξαλείφοντας με αυτό τον τρόπο τυχόν ανησυχίες ότι ο Οργανισμός θα προσπαθήσει να διαμορφώσει τη συμμετοχή του στο 67%, δημιουργώντας ως εκ τούτου προϋποθέσεις για απορρόφηση της Cosmote.

Παράλληλα, η Deutsche Bank αναφέρεται και στις προβλέψεις που παρέθεσε η διοίκηση της Cosmote για τη χρήση του 2005, επισημαίνοντας ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ενδέχεται να είναι τελικά υψηλότερες απ΄ ό,τι έχει προβλέψει (340 εκατ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων 220 εκατ. ευρώ).

Από την πλευρά της, και όσον αφορά στην απόκτηση των Globul και Cosmofon από τη θυγατρική του ΟΤΕ, η Morgan Stanley σημειώνει πως συμφωνεί με τη διοίκηση της Cosmote ότι η μεταβίβαση των δύο εταιριών θα αποβεί ωφέλιμη τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για τη θυγατρική του.

Εξάλλου, συμπληρώνει πως η διοίκηση της εταιρίας παρέθεσε και τις νέες προβλέψεις της για το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v