Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα υψηλά της ημέρας η αγορά

Διατηρείται στα υψηλά της ημέρας ο Γενικός Δείκτης και η συγκρατημένα αισιόδοξη διάθεση για τη συνέχεια, καθώς στα θετικά της συνεδρίασης καταγράφεται η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών του FTSE-20 και επιμέρους τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην υψηλή τιμή ημέρας διαμορφώνονται ο Γενικός Δείκτης και ο FTSE-20, με τις συναλλαγές όμως να έχουν υποχωρήσει μετά την αρχική αντίδραση.

Συγκριτικά, υψηλή εμπορευσιμότητα καταγράφεται στις μετοχές των ΟΠΑΠ (0,56%), ΟΤΕ (2,23%) και Cosmote (2,12%).

Με βάση τις αρχικές συναλλαγές επιβεβαιώνεται η φορά αντίδρασης των Eurobank (στα 24,50 ευρώ), Alpha Bank (26,98 ευρώ), αλλά και των Τιτάν, Πειραιώς και Εθνικής.

Η σχέση ανοδικών / καθοδικών έχει διαμορφωθεί πλέον στο περίπου 2 προς 1, με την εμπορευσιμότητα να παραμένει υψηλή σε Άκτωρ – Ελληνική Τεχνοδομική, Άβαξ, αλλά και σε Αλουμίνιον, Εθνική Ακινήτων, Μέτκα – Μυτιληναίο, Τεχνική Ολυμπιακή.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η μετοχή της Attica Group (1,5%), αλλά και των Στρίντζη (2,1%) και Μινωικών Γραμμών (3,8%), ενισχύοντας τις εκτιμήσεις πως στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση της Hellenic Seaways δεν αποκλείεται να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις.

Για τη συνέχεια θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ανοδική φορά και η σχετική βελτίωση της επενδυτικής διάθεσης, με την προϋπόθεση πως θα ενισχυθούν οι συναλλαγές κυρίως σε τίτλους του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v