Αναζητά τάση η Σοφοκλέους

Αναζητείται τάση στη Σοφοκλέους, εν μέσω σχετικής νευρικότητας που επιτείνεται από την διορθωτική εικόνα που παρουσιάζουν οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές. Για κόπωση σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης ομικούν οι αναλυτές, ενώ επισημαίνουν την υποχώρηση του τζίρου σε πτωτική συνεδρίαση. Ποιοι διακρίθηκαν. Τα πακέτα.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Αναζητείται τάση εν μέσω σχετικής νευρικότητας που επιτείνεται από την διορθωτική εικόνα που παρουσιάζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι περισσότεροι παράγοντες περιμένουν να δουν την επόμενη κίνηση της αγοράς που αναμένεται να κινηθεί στο ρυθμό των αποτελεσμάτων, όσον αφορά τις δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ το υπόλοιπο ταμπλό σταδιακά και μέχρι να απομακρυνθεί η επιφυλακτικότητα δείχνει να μένει από δυνάμεις (πλην εξαιρετικά ελάχιστων εξαιρέσεων).

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι έστω και αν το σενάριο προσέγγισης των 3.000 μονάδων φαίνεται ελαφρά πιθανότερο, ενώ τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση η παρουσία ξένων στην πλευρά των αγοραστών ήταν απόλυτα διακριτική έως απαρατήρητη.

Στα θετικά, το γεγονός ότι η πτωτική συνεδρίαση συνοδεύτηκε από χαμηλή αξία συναλλαγών, όμως όσο υφίσταται η επιφύλαξη αυτό μπορεί να συνεχιστεί.

Αν όμως παρατηρηθεί σημαντική κίνηση του δείκτη με απότομη αύξηση των συναλλαγών, αυτό πιθανότατα θα σηματοδοτήσει και τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Από την τουλάχιστον φαινομενικά αδύναμη υψηλή κεφαλαιοποίηση με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο η Coca-Cola 3Ε και θετική μεταβολή για Folli Follie, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.

Αντίθετα σχετικές απώλειες για ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, Motor oil, Cosmote και αρνητικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Γερμανό, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά, προσέκρουσε τρεις φορές στην περιοχή λίγο ψηλότερα των 3050 μονάδων, σταδιακή υποχώρηση μέχρι το χαμηλό ημέρας (3014,48) και κλείσιμο στις 3033,68 μονάδες με απώλειες 0,10%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 185 εκ. από τα οποία τα 8,3 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνιστά αυτοσυγκράτηση η τελική εικόνα με 102 ανοδικές μετοχές έναντι 179 πτωτικών, παρά ταύτα για 14 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 5-17,65%.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 27.388 τεμάχια της ΔΕΗ στα 22,74 ευρώ, ένα πακέτο 446.219 τεμάχια των Μινωϊκών Γραμμών στα 2,85 ευρώ και ένα πακέτο 62.070 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 12,24 ευρώ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (120.000 και 360.000 τεμαχίων έκαστο) του ΟΤΕ στην τιμή των 14,33 και 14,42 ευρώ αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v