Eurocorp: Διεθνής διάκριση από ΑQ Research

Το υψηλότερο σκορ ανάμεσα στις εταιρίες που αξιολογούνται συστηματικά σε τριμηνιαία βάση, από την ΑQ Research, βάσει των εκτιμήσεων και των αναφορών τους για τις χρηματιστηριακές αγορές, πέτυχε η Eurocorp, μέλος του Ομίλου CALYON – Corporate and Investment Bank.

Eurocorp: Διεθνής διάκριση από ΑQ Research
Σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Eurocorp, μέλος του Ομίλου CALYON – Corporate and Investment Bank, καθώς σύμφωνα με την αναφορά του 1ου τριμήνου 2005 της ΑQ Research (www.aqresearch.com), κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα στις εταιρίες που αξιολογεί συστηματικά σε τριμηνιαία βάση, βάσει των εκτιμήσεων και των αναφορών τους για τις χρηματιστηριακές αγορές.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον πίνακα της ΑQ Research (που δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”), η Eurocorp πέτυχε το υψηλότερο ”σκορ”, τόσο στις αναλύσεις όσο και στις προβλέψεις της για τις επενδυτικές προοπτικές της τοπικής αγοράς, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες του κλάδου της.

Η ΑQ Research αποτελεί κορυφαία εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο στην παροχή ανεξάρτητης και ποσοτικής ανάλυσης αναφορικά με την ακρίβεια των εκτιμήσεων και το επίπεδο γνώσης της αγοράς των Αναλυτών, Χρηματιστηριακών εταιρειών και Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Οι εκθέσεις της AQ έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε έγκυρα διεθνή έντυπα και τηλεοπτικά δίκτυα, όπως: The Financial Times, Wall Street Journal, The Economist, Dagens Industries, Handelsblatt, Les Echos, Il Sole 24 ore και the Neue Zurcher Zeitung όπως και στο CNN, Bloomberg και CNBC.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Eurocorp κ. Ίων Κουφοπαντελής: ”Η πρωτιά μας αυτή πιστοποιεί την άριστη τεχνογνωσία, τις έγκυρες και αξιόπιστες αναλύσεις μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες μας. Η αναγνώρισή μας από μια διεθνούς φήμης και ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης δημιουργεί θετικές προοπτικές και προσδοκίες τόσο για την εταιρία μας όσο και για τον ελληνικό επενδυτικό κλάδο”.

Η Eurocorp, που ιδρύθηκε το 1989, δραστηριοποιείται σε επενδυτικές υπηρεσίες, Corporate Finance, διαχείριση διαθεσίμων και χρηματιστηριακές συναλλαγές μέσω της θυγατρικής της Eurocorp Χρηματιστηριακή. Ο όμιλος της Eurocorp που έχει γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου του σε 10 σημεία στην Ελλάδα, έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διακρατικών και χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Τελευταία σημαντική επιτυχία της είναι η κατάληξη σε πώληση της πλειοψηφικής συμμετοχής της ALCAN στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στον όμιλο Μυτιληναίου, ενεργώντας από κοινού με την CALYON ως σύμβουλοι της ALCAN. Η συναλλαγή αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία των τελευταίων ετών για τα ελληνικά δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v