Ο ”ακάλυπτος” ξανακτυπά!

Ο ”ακάλυπτος”, κατά κόσμον Αντώνης Καφετζόπουλος, έσπασε ταμεία στο σίριαλ ”Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή”. Ενσάρκωνε τον ρόλο του Έλληνα καταφερτζή. Πονηρός, δολοπλόκος, γυναικάς και πάνω απ’ όλα ”ακάλυπτος”. Το εκπληκτικό με κάτι τέτοιους τύπους όπως ο ήρωας του σίριαλ είναι ότι τα... καταφέρνουν! Την κρίσιμη ώρα βγάζουν τον λαγό από το καπέλο. Ύστατη κίνηση απελπισίας, αν δεν υπάρχει άλλη λύση; Οι ακάλυπτες υποσχέσεις ή ακόμη και οι ακάλυπτες επιταγές...

Ο ”ακάλυπτος” ξανακτυπά!
Ο ”ακάλυπτος”, κατά κόσμον Αντώνης Καφετζόπουλος, έσπασε ταμεία στο σίριαλ ”Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή”. Ενσάρκωνε τον ρόλο του Έλληνα καταφερτζή. Πονηρός, δολοπλόκος, γυναικάς και πάνω απ’ όλα ”ακάλυπτος”.

Το εκπληκτικό με κάτι τέτοιους τύπους όπως ο ήρωας του σίριαλ είναι ότι τα... καταφέρνουν! Την κρίσιμη ώρα βγάζουν τον λαγό από το καπέλο. Ύστατη κίνηση απελπισίας, αν δεν υπάρχει άλλη λύση; Οι ακάλυπτες υποσχέσεις ή ακόμη και οι ακάλυπτες επιταγές...

Τον μήνα Ιανουάριο σημειώθηκε ρεκόρ στις ακάλυπτες επιταγές. Δεν μας παραξενεύει η είδηση. Κάθε άλλο. Όποιος ζει και αναπνέει στον κόσμο της Πραγματικής Οικονομίας, έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι το καράβι ”μπάζει” από παντού.

Κι όσοι επιμένουμε να βλέπουμε μόνιμα τα πράγματα μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της Σοφοκλέους, είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί απότομα.

Είναι καλό πράγμα να ανεβαίνουν οι μετοχές. Και θα ανέβαιναν κι άλλο αν η εκκαθάριση δεχόταν μεταχρονολογημένες επιταγές. Το θέμα είναι σε ποια στοιχεία στηρίζεται, τελικά, αυτή η άνοδος.

Στα κέρδη πέντε τραπεζών για το 2004, μας λένε οι επαΐοντες. Μέχρι χτες ξέραμε (ή τουλάχιστον αυτό μας έλεγαν) ότι στις αγορές προεξοφλούνται τα μελλοντικά κέρδη και όχι αυτά που ήδη ξέρουμε.

Τις ημέρες αυτές μάθαμε κάτι άλλο. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κι είναι βέβαιο ότι ο σκοπός είναι να διατηρηθεί, τουλάχιστον, το κλίμα ευημερίας στη Σοφοκλέους.

Δίδονται πολλές υποσχέσεις γι’ αυτό. Ότι οι ελληνικές εταιρείες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν ”παντρευτεί” τη Σοφοκλέους, ότι τα κέρδη του παρελθόντος αποτελούν ”εγγύηση” για τα κέρδη του μέλλοντος.

Σαν να βλέπουμε μπροστά μας τον ”ακάλυπτο”! Αντώνης Καφετζόπουλος live! Να καταρρίπτει οποιαδήποτε άλλη άποψη με το αφοπλιστικό του χαμόγελο.

Ο συναλλασσόμενος ξέρει ότι στο τέλος θα έχει χάσει, αλλά παρασύρεται από έναν πραγματικά ”συναρπαστικό τύπο”. Πόσο χαμένος; Όσο αντέχει η τσέπη του! Είναι κάτι σαν δίδακτρα. Πληρώνει για να μάθει. Πόσες είναι οι δικές του αντοχές...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v