Τράπεζες - ΕΧΑΕ στο επίκεντρο

Καλύτερη του αναμενομένου είναι η μέχρι στιγμής πορεία των πέντε ισχυρότερων τραπεζικών μετοχών, με τους ξένους να μην έχουν κάνει ακόμη περισσότερο αισθητή την παρουσία τους. Σημαντικά κέρδη για την ΕΧΑΕ. Πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς διόρθωση ξεκίνησε από τις 3.035,4 μονάδες η συνεδρίαση, φτάνοντας σταδιακά προς τις 3.055 μονάδες.

Με βάση τη μέχρι τώρα εμπορευσιμότητα μετοχών όπως οι ΟΤΕ, Εθνική, ΔΕΗ, Alpha και Eurobank, διαπιστώνεται ενεργότερη συμμετοχή αγοραστών και ειδικότερα ξένων.

Αυξημένη βέβαια εμπορευσιμότητα συγκριτικά με αυτή του ΟΤΕ καταγράφεται για την Cosmote, η μετοχή της οποίας βρίσκεται σε διακύμανση κατά 0,9% χαμηλότερα και σε εύρος 15,3-15,44 ευρώ.

Από τους τραπεζικούς τίτλους συγκριτικά ισχυρότερη τάση (1,71%) διαμορφώνεται για τη μετοχή της Alpha Bank, έναντι των Εθνικής (0,82%) και Eurobank (0,55%).

Πάντως η μέχρι στιγμής διακύμανση των 5 ισχυρότερων τραπεζικών μετοχών κρίνεται καλύτερη της αναμενόμενης.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,2 προς 1, με αυξημένη εμπορευσιμότητα να καταγράφεται για Αστήρ Παλλάς, Εγνατία, ΕΧΑΕ (5,32%), Ιατρικό Αθηνών, Μυτιληναίο, Ολυμπιακή Τεχνική και Μέτκα.

Από τον SC-80 ξεχωρίζουν Φουρλής (+3,5%), Αττικάτ, Νεοχημική, Πλαίσιο, Χατζηιωάννου και Σάνυο.

Το ενδιαφέρον (και ενθαρρυντικό) είναι πως μετοχές εταιριών όπως Παρνασσός, Marfin Group, Πετζετάκις, Πλαστικά Θράκης, Δέλτα Singular, Νεώριον και ορισμένες ακόμη αντιδρούν με κέρδη μεγαλύτερα του 2% και συναλλαγές που συνηγορούν υπέρ της συνέχισης της ανοδικής τους φοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v