”Πάμε Στοίχημα” στην... ακτοπλοΐα

Η κίνηση ματ του Περικλή Παναγόπουλου στο χώρο της ακτοπλοΐας ”ταράζει” τα νερά του Αιγαίου, αλλά και της Σοφοκλέους. Σχετικό ενδιαφέρον για μετοχές θυγατρικών της Εθνικής, ενώ από τον FTSE-20 ξεχωρίζει η πίεση -με αυξημένες συναλλαγές- στη μετοχή της ΔΕΗ. Συνεχίζεται η ”πλειοδοσία” των οίκων για ΟΠΑΠ - Εθνική. Πέρασε το ”πακέτο” στις Μινωικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν εξαιρεθεί η ΔΕΗ, για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE-20 η όποια προσφορά ούτε σημαντική είναι ούτε προβλήματα φαίνεται να δημιουργεί.

Στην περίπτωση όμως της ΔΕΗ, οι συναλλαγές παρουσιάζονται αυξημένες με υψηλό μάλιστα αριθμό πράξεων (512 πράξεις για 328.702 τεμάχια στις 11:45).

Η μεγαλύτερη σε ποσοστό θετική μεταβολή σημειώνεται για τη μετοχή του ΟΠΑΠ προς τα 22,82 ευρώ (δες σχετικό θέμα με αναβάθμιση μετοχής) και Τιτάν στα 28,12 ευρώ (με ανάλογη αναβάθμιση από άλλον ξένο οίκο).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, ενώ εύλογα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην υπεραπόδοση μετοχών ακτοπλοϊκών εταιριών.

Στις Μινωικές Γραμμές (όπου περνά και χρηματιστηριακά το πακέτο προς την Attica Group), η τιμή διαμορφώνεται στα 2,91 ευρώ (+11,8%), στην Blue Star με τη μετοχή στο 1,1 ευρώ (+5,9%) και βεβαίως στην Attica Group με τιμή μέχρι τα 3,52 ευρώ (2,4%).

Εξάλλου, πέρασε το πακέτο του 9,51% των μετοχών των Μινωικών Γραμμών στις Επιχειρήσεις Αττικής στην τιμή των 3,30 ευρώ ανά τεμάχιο.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο κλάδο το euro2day.gr είχε αναφερθεί από τις 16/2 (προσυνεδριακό σχόλιο 10:34 π.μ. με τίτλο ”Δραστηριότητα σε τράπεζες - μεσαία”).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές τους, οι μετοχές θυγατρικών της Εθνικής, με την εμπορευσιμότητα να σημειώνεται για τη μετοχή της Αστήρ στα 6,22 ευρώ (3,2%).

Κατά 1,4% ενισχύεται η Εθνική Ακινήτων, κατά 0,9% η Εθνική Ασφαλιστική, ενώ από το MID-40 συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές για τις μετοχές των ΟΛΠ, Μυτιληναίος – Μέτκα, Ιατρικό Αθηνών, ΕΧΑΕ, Notos Com και Εγνατία.

Για τη συνέχεια προέχει η αντίδραση σε επιμέρους τίτλους, με επίκεντρο την ακτοπλοΐα, τις θυγατρικές του ομίλου της Εθνικής και τίτλους όπου είτε ενισχύεται είτε υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή ξένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v