ΑΧΕ: Στα μεγέθη 2004 το ενδιαφέρον

Στα οικονομικά αποτελέσματα του 2004 θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες προβλέπουν ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των τραπεζών και ο ΟΤΕ. Μερίδα αναλυτών αποκλείει σημαντικές κινήσεις αποκόμισης κερδών, ενώ το πλέον πιθανό σενάριο φέρεται να είναι η συσσώρευση.

ΑΧΕ: Στα μεγέθη 2004 το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και στις μετοχές των τραπεζών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα στραφεί το ενδιαφέρον των επενδυτών την τρέχουσα εβδομάδα, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της απελθούσας χρήσης.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities η οποία εκτιμά πως οι τραπεζικές μετοχές και ο τίτλος του ΟΤΕ θα κεντρίσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον εν όψει των συζητήσεων για το ασφαλιστικό αφενός και αφετέρου λόγω της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2004, αλλά και λόγω της ενδεχόμενης συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων από τις ξένες αγορές οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στα οικονομικά μεγέθη 2004 τα οποία και θα αποδείξουν κατά πόσο οι τρέχουσες αποτιμήσεις είναι ισχυρές ή όχι, επισημαίνει η Σίγμα Securities.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 10% από τις αρχές του έτους αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως τα κέρδη που έχει καταγράψει η Σοφοκλέους έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις της.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι η προαναφερθείσα απόδοση, υποδηλώνει κινήσεις αποκόμισης κερδών σε ορισμένους τίτλους, κάτω από τις παρούσες συνθήκες δεν προβλέπει σημαντικές ανάλογες τάσεις, λόγω της ”ισχυρής” εισροής ξένων κεφαλαίων.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να κινείται στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, με μικρές ανάπαυλες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως στις επόµενες συνεδριάσεις ως θετική εξέλιξη στην περαιτέρω ανοδική πορεία του Γενικού ∆είκτη θα αποτελέσει η διατήρηση των 3.050 µονάδων που ορίζει την πρώτη βραχυπρόθεσµη στήριξη.

Επίσης, περαιτέρω αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε συνδυασµό µε την ενίσχυση του όγκου συναλλαγών θα κρίνει σε µεγάλο βαθµό την βιωσιµότητά της βραχυπρόθεσµης ανοδικής τάσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμπληρώνει η Omega Bank.

Παράλληλα, αναφέρει πως η µέσο-χρόνια τάση του ∆είκτη παραµένει ανοδική, ενώ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ενδέχεται η τιµή του να επιχειρήσει την για ακόµα µια φορά την επιβεβαίωση της πρώτης στήριξης στο επίπεδο των 3.050 µονάδων. Εποµένως, θα πρέπει να εξετάσουµε την συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην παραπάνω στήριξη, καθώς η διατήρησή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω ανοδική πορεία των τιµών, θέτοντας ως πρώτο στόχο

την περιοχή αντίστασης των 3.080 µονάδων.

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δοθεί στις προσυµφωνηµένες συναλλαγές που αποτελούν ένδειξη τοποθέτησης θεσµικών χαρτοφυλακίων, επισημαίνει η Omega Bank, που συμπληρώνει πως για την τρέχουσα εβδομάδα η περιοχή των 2.980 µονάδων θα έχει το ρόλο της δεύτερης στήριξης σ΄ ενδεχόµενη αδυναµία διατήρησης των τιµών πάνω από το επίπεδο των 3.050 µονάδων.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως το πιθανότερο σενάριο για την τρέχουσα εβδομάδα είναι η συσσώρευση του Δείκτη με κυριότερο σημείο στήριξης τις 2.990 μονάδες και αντίστασης τις 3.080.

Υπέρβαση ενός εκ των δύο σημείων και κλείσιμο πέρα από αυτά θα πρέπει να αξολογηθεί ως προς την πιθανότητα επιτάχυνσης της κίνησης προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Επισημαίνει δε πως η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να έχει πολύ υλικό προς αξιολόγηση καθώς περισσότερες από 300 εταιρίες δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα τα αποτελέσματα χρήσης του 2004 με το κύριο βάρος να πέφτει στον τραπεζικό κλάδο (22/2 Πειραιώς, 23/2 Alpha, 24/2 Εθνική, 25/2 Eurobank) όπου δεν αποκλείεται η αγορά να επανατιμολογήσει την στάση της ανάλογα με την επιβεβαίωση ή όχι των προσδοκιών που έχουν προεξοφληθεί από την αρχή του έτους.

Τι έγινε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2005: Αμετάβλητος έκλεισε ουσιαστικά ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίστηκε από τάσεις συσσώρευσης και κάμψη στον όγκο των συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έκδηλο στη μετοχή του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ, ενώ οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank ήταν μεταξύ εκείνων που υποαπέδωσαν, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v