Ο Τύπος της Τρίτης

Οι ”διώκτες” του νέου οικονομικού εγκλήματος, το ”ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, η είσοδος της Attica Group στις Μινωικές Γραμμές, η επιστροφή κεφαλαίου από την ΕΧΑΕ, καθώς και τα οικονομικά μεγέθη 2004 των εισηγμένων απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι ”διώκτες” του νέου οικονομικού εγκλήματος, το ”ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, η είσοδος της Attica Group στις Μινωικές Γραμμές, η επιστροφή κεφαλαίου από την ΕΧΑΕ, καθώς και τα οικονομικά μεγέθη 2004 των εισηγμένων απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Φορολογία επιχειρήσεων: Την απόσβεση των επιβαρύνσεων που υφίστανται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις από την ανατίμηση του ευρώ προωθεί το υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο πακέτου ”διορθωτικών μέτρων”, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Σε πάνω από 5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι υπεραξίες που θα προκύψουν από τις αναπροσαρμογές αξιών των ακινήτων σε όφελος των μετόχων και εταίρων των εισηγμένων ΑΕ εκτός Χ.Α., ΕΠΕ, συνεταιρισμών, ΟΕ, ΕΕ και ατομικών επιχειρήσεων, τονίζει το Κέρδος.

ΚΠΣ: Κίνδυνος να χαθούν 15 δισ. ευρώ του Δ΄ ΚΠΣ υπάρχει σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία παράλληλα αναφέρει πως το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ”ωρολογιακή βόμβα” για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Το οριστικό ”ναυάγιο” στην προσπάθεια επίλυσης του Ασφαλιστικού των τραπεζών βρίσκεται προ των πυλών, καθώς οι δίαυλοι επικοινωνίας που είχαν ανοίξει μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών φαίνεται να ξανακλείνουν, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανοίγει θέμα τροποποίησης του Νόμου Ρέππα και του υφιστάμενου καθεστώτος για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνει Το Βήμα.

ΣΔΟΕ: Ξέπλυμα χρήματος, τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές, κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά και νέες μορφές παράνομων συναλλαγών, όπως το ηλεκτρονικό έγκλημα, αποτελούν το νέο πεδίο δράσης του ΣΔΟΕ, αναφέρει το Κέρδος.

Οι σύγχρονες μορφές παράνομων συναλλαγών και απατών που διενεργούνται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, του Διαδικτύου και γενικότερα νέων τεχνολογιών τίθενται στο στόχαστρο της Νέας Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), που θα διαδεχθεί άμεσα το ΣΔΟΕ επισημαίνει η Καθημερνή.

Ελληνοβουλγαρική συνεργασία: Πρωτόκολλο μακράς πνοής για την ανάτπυξη των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας υπεγράφη χθες από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη και από τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης Νικολάι Βασίλιεφ, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι συμφώνησαν σε ρυθμίσεις άρσης της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους σε οργανισμό του Δημοσίου αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η συμφωνία της διοίκησης του ΟΤΕ με την ΟΜΕ – ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Σύγκλιση απόψεων, η οποία ενδέχεται να καταλήξει σύντομα σε συμφωνία, διαφαίνεται στις διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ και των εργαζομένων σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Ευθύνες της διοίκησης, στελεχών και υπαλλήλων του ΟΠΑΠ κατά τη διετία 2002-2004 διαπιστώνει η έρευνα του ΣΔΟΕ για το ξέπλυμα τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ από τον προφυλακισμένο για διακίνηση 5,5 τόνων κοκαΐνης Αλ. Αγγελόπουλο επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Εμπορική: Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Εμπορικής Γ. Προβόπουλος όσον αφορά στο Ασφαλιστικό σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως αναμένεται προαναγγελία για αλλαγές στο νόμο Ρέππα.

Τράπεζα Πειραιώς: Κατά 37%-39% αναμένεται να αυξηθούν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο σύνολο της χρήσης 2004, διαμορφούμενα στα περίπου 140 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Ημερησία.

Τρία Έψιλον: Τη σερβική Vlasinka εξαγόρασε η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναφέρει η Καθημερινή.

ΕΧΑΕ: Με την επιστροφή κεφαλαίου της ΕΧΑΕ ασχολείται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Attica Group – Μινωικές Γραμμές: Στην απόκτηση του 9,51% των Μινωικών Γραμμών από τον όμιλο Attica Group αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφέρει πως οι δυο εταιρίες οδεύουν προς συγχώνευση, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως με 22 εκατ. ευρώ ο κ. Παναγόπουλος απέκτησε το συγκεκριμένο ποσοστό και γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της κρητικής εταιρίας.

Πλαίσιο: Για ανάπτυξη με συνέπεια όσον αφορά στο Πλαίσιο κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως η εταιρία παρουσίασε αύξηση 20,5% στα κέρδη στη χρήση του 2004.

Αποτελέσματα 2004: Στα οικονομικά μεγέθη 2004 των Γρ. Σαράντη, Inform Λύκος αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v