Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Στα 9 ευρώ η τιμή-στόχος για ΕΧΑΕ

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ στα 9 ευρώ από τα 7,5 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”hold/high risk 2”, προχώρησε η Citigroup μετά την ανακοίνωση για επιστροφή κεφαλαίου 2,05 ευρώ και μέρισμα 0,20 ευρώ. Τι εκτιμά η UBS.

Citigroup: Στα 9 ευρώ η τιμή-στόχος για ΕΧΑΕ
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ στα 9 ευρώ από τα 7,5 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”hold/high risk 2”, προχώρησε η Citigroup.

Ωστόσο η δίκαιη τιμή ορίζεται στα 10 ευρώ, ενώ η μετοχή της εταιρίας έκλεισε στα 8,64 ευρώ στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου.

Στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος δικαιολογεί τη νέα τιμή-στόχο με βάση τις αυξημένες εκτιμήσεις για τη λειτουργική κερδοφορία της ΕΧΑΕ και την αναβάθμιση του κλάδου των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων διεθνώς.

Η Citigroup χαρακτηρίζει καλή είδηση την επιστροφή κεφαλαίου κατά 2,05 ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι η νέα τιμή δεν περιλαμβάνει το μέγεθος αυτό.



Ο διεθνής οίκος θα επαναπροσδιορίσει την τιμή όταν οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα.

Παράλληλα η Citigroup επισημαίνει πως η επιστροφή κεφαλαίου πιθανόν να ενισχύσει το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον για τους τίτλους της ΕΧΑΕ, ωθώντας την τιμή τους υψηλότερα από τη δίκαιη τιμή.

Ο διεθνής οίκος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ΕΧΑΕ να αποτελέσει στόχο επιθετικής εξαγοράς από ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Τι λέει η UBS

Εν τω μεταξύ η UBS σε έκθεσή της (21/02) χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την επιστροφή κεφαλαίων από την ΕΧΑΕ, ενώ προβλέπει ότι τα EBITDA 2004 της εταιρίας θα αυξηθούν 2,3%, στα 30 εκατ. ευρώ και ο τζίρος to 2004 θα ενισχυθεί 1,2%, στα 63 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος διατηρεί τη τιμή στόχο των 8,5 ευρώ και τη σύσταση ”Neutral 2”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v