Πιέζει η Cosmote - Απέχουν οι αγοραστές

Η προσφορά μπορεί να μην είναι σημαντική, η αποχή, όμως, των αγοραστών –και λόγω του αρνητικού κλίματος στην Ευρώπη– πιέζει χαμηλότερα μετοχές του FTSE-20. Μόνο τέσσερις τίτλοι από τη συγκεκριμένη κατηγορία κινούνται θετικά, ενώ ανατρέπεται στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εκτίμηση των χρηματιστών για απόκλιση στα μεγέθη της Cosmote και επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης πιέζει μέχρι και 2% χαμηλότερα τη μετοχή της εταιρίας προς τα 15,22 ευρώ, από την υψηλή τιμή των 15,44 ευρώ.

Οι συναλλαγές έχουν ξεπεράσει από τις 13:10 το μισό εκατ. τεμάχια, ενώ τα τελευταία περίπου 20 λεπτά ”βγαίνει” προσφορά προς τα 14,16 ευρώ και για τον ΟΤΕ.

Θετικά κινούνται μέχρι στιγμής μόνο 4 μετοχές από τον FTSE-20, Alpha, Εθνική Eurobank, Coca Cola, παρά το ότι η μέχρι στιγμής προσφορά είναι συγκριτικά χαμηλή.

Έχει, όμως, αντιστραφεί η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο 1 προς 2, με την πίεση να επηρεάζει και τις μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Θα πρέπει κατά συνέπεια στην επόμενη μία ώρα, εν πάση περιπτώσει μέχρι τις 15:00, να καταγραφεί η διάθεση και όσων ρευστοποιούν θέσεις τους, κυρίως, όμως, εκείνων που περιμένουν να εμφανιστούν από την πλευρά των αγοραστών στα χαμηλά της αγοράς.

Να σημειωθεί πως τόσο ο Γ.Δ. (προς τις 3.015 μονάδες) όσο και ο FTSE-20 (προς τις 1.668 μονάδες) κινούνται κοντά σε περιοχές βραχυπρόθεσμης στήριξης.

Γνωρίζοντας λίγο πολύ τις εντολές από την πλευρά των ξένων και την εικόνα διόρθωσης από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, φαίνεται δύσκολη καταρχήν για σήμερα η εκδήλωση αγοραστικής κίνησης, ειδικότερα σε μετοχές του FTSE-20 από πλευράς τους.

Κατά συνέπεια, περιμένουμε λίγο χαμηλότερα την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v