Υπό πίεση οι τηλεπικοινωνίες

Επιμένουν οι πωλητές -στο σύνολό τους Έλληνες διαχειριστές- στη μετοχή της Cosmote, ενώ πωλήσεις εκδηλώνονται και στον τίτλο του ΟΤΕ. Με θετικό πρόσημο 3Ε, Εθνική, Alpha και Eurobank, χαμηλός ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο συγκριτικά χαμηλότερος τζίρος επιβεβαιώνει την εκτίμηση περί διακριτικής και μόνο παρουσίας των ξένων, ειδικά για σήμερα.

Το παράδοξο είναι πως στη μετοχή του FTSE-20 με τη μεγαλύτερη σήμερα πίεση, ήτοι την Cosmote, οι πωλητές (προς τα 14,98 ευρώ) εμφανίζονται από την πλευρά Ελλήνων διαχειριστών και ελάχιστα των ξένων.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και στον ΟΤΕ, με τους πωλητές να φτάνουν μέχρι τα 14,24 ευρώ.

Επιμένουμε, όμως, πως η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς από χθες μέχρι και τώρα δεν είναι επιβαρυντική για τη βραχυπρόθεσμη τάση τόσο του FTSE-20 όσο και του Γενικού Δείκτη.

Αυτό βεβαίως, όπως έχει τονιστεί και στο αρχικό μας σχόλιο, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο μίας διόρθωσης, καταρχήν στη βάση των 3.025 (άντε το πολύ 3.020 μονάδων).

Επιχειρείται, όμως, ο εντοπισμός μετοχών κυρίως από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου διαμορφώνονται ενδείξεις και προϋποθέσεις υπεραπόδοσης στο ενδεχόμενο που θα αντιδράσει ανοδικά η αγορά στη συνέχεια.

Από αυτή την άποψη ενδιαφέρον παρουσιάζουν η μετοχή της Τέρνα προς τα 6,9 ευρώ, των ΕΠΑΤΤ (λόγω του πλειστηριασμού αύριο του Διαγόρα), της Αστήρ Παλλάς και των Folli Follie από τον MID-40.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση εμφανίζονται και σήμερα ανθεκτικοί οι τίτλοι των Πετζετάκις (όπου ζητούμενη είναι η υπέρβαση των 2,5 ευρώ), Φουρλής (καθώς επιλέγεται άμεσα ο χώρος ανέγερσης του δεύτερου ΙΚΕΑ στην περιοχή της Αττικής), Νεοχημικής, Πλαισίου, Παρνασσός, Κορασίδη, βεβαίως Μινωικές Γραμμές, Θεμελιοδομή.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης θα ήταν ιδανικό ένα κλείσιμο του Γ.Δ. όχι χαμηλότερα των 3.025 (άντε το πολύ των 3.020 μονάδων) με καθαρές συναλλαγές σαφώς λιγότερες από τα περίπου 175 εκατ. ευρώ της χθεσινής συνεδρίασης.

Σημείωση: Για κάθε καλόπιστο επισκέπτη -εν δυνάμει επενδυτή- που καταθέτει την άποψη -ακόμη και όταν πρόκειται για αρνητική, ειρωνική προσέγγιση των όσων ενυπόγραφα καταθέτουμε στο δίκτυο- σημειώνουμε πως σε καμία περίπτωση η αναφορά μας σε μετοχές δεν περιορίζεται αυστηρά στο πλαίσιο ενός ενδοσυνεδριακού ”παιχνιδιού”.

Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε, για παράδειγμα όπως σήμερα, σε έναν όμιλο του μεγέθους του ΟΤΕ με 7,1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση.

Θα πρέπει, επίσης, κάθε καλόπιστος αναγνώστης να αναγνωρίζει και τα θετικά της στήλης αυτής, καθώς ειδικότερα στην περίπτωση του ΟΤΕ (μια που γι’ αυτόν κατατίθεται σήμερα μομφή) η θέση του υπογράφοντος είναι σταθερά θετική και ξεκάθαρη από πολύ πολύ χαμηλότερες τιμές.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τον οποιονδήποτε συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαμόρφωση μίας σωστής επενδυτικής φιλοσοφίας.

Στον κοινό μας στόχο είμαστε σύμμαχοι και όχι ανταγωνιστές ή κακόβουλοι μεταφορείς φημών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v