Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη δίνη πιέσεων ο ΟΤΕ

Διευρύνονται και πάλι οι απώλειες στη μετοχή του ΟΤΕ, μεγαλώνει η μεταβλητότητα για τραπεζικούς τίτλους και μετοχές του FTSE-20. Σε επιλεγμένους τίτλους, με βάση ουσιαστικότερα χαρακτηριστικά, στρέφουν οι χρηματιστές το ενδιαφέρον τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβαρύνεται η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ανατρέπεται και η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο 1 προς 1,5.

Στον FTSE-20 μειώθηκε την τελευταία ώρα σημαντικά η αρχικά μεγαλύτερη μεταβολή μετοχών, όπως Alpha, Eurobank, ενώ διευρύνθηκαν και πάλι οι απώλειες στη μετοχή του ΟΤΕ.

Για τη μετοχή του Οργανισμού, μετά την αντίδραση προς τα 12,10 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 400.000 τεμαχίων εντάθηκε η προσφορά, με αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρήσει και πάλι προς τα χαμηλά των 11,36 ευρώ.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώνεται μέχρι στιγμή εύρος διακύμανσης περίπου 30 λεπτών, με τις συναλλαγές να φτάνουν (στις 14:30) τα περίπου 1,3 εκατ. τεμάχια.

Είναι προφανές πως τόσο στη μετοχή του ΟΤΕ όσο και σε αυτή της Εθνικής, όπου το εύρος διαμορφώνεται στα 24 λεπτά, πραγματοποιούνται αρκετές ακόμη και ενδοσυνεδριακές βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Στη μετοχή της Πειραιώς εμφανίζονται την τελευταία ώρα αγοραστές προς τα 11,28 ευρώ, κάτι που ενισχύει την τιμή κατά 1,1%, ενώ από τα 22,3 ευρώ αντιδρά προς τα 22,58 η μετοχή της Εμπορικής.

Και σε αυτόν τον τραπεζικό τίτλο διαπιστώνεται πως διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης περίπου 36 λεπτών, πρόσφορο για ενδοσυνεδριακές κινήσεις.

Από τον FTSE-20, θετικά κινούνται οι Γερμανός στα 21,04 ευρώ (δες σχετικό θέμα) και ΚΑΕ προς τα 13,16 ευρώ.

Σύμφωνα με την Π&Κ, σε εταιρίες που θα διανείμουν μέρισμα, αλλά και σε πιθανές εκπλήξεις από τα αναμενόμενα κέρδη εταιριών παραμένει επικεντρωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο σχετικό θέμα καταγράφονται αναλυτικά οι μετοχές-επιλογές της ΑΧΕ, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η αρχική ευφορία που συμβάδιζε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών και του ΟΠΑΠ εξανεμίζεται από την εκτίμηση για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Στην ίδια αναφορά αναθεωρείται από τα 7,55 στα 7,85 ευρώ η τιμή-στόχος για τα ΕΧΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v