Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τεστ για τις στηρίξεις στο Χ.Α.

Πιέσεις ασκούνται και σήμερα στη Σοφοκλέους, καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, όπως οι ΟΤΕ, Cosmote, Coca-Cola και Εμπορική. Ζητούμενο για τη συνέχεια η συντομότερη εκτόνωση των πιέσεων, καθώς η καθοδική διάσπαση των 2.576 μονάδων οδηγεί στα επίπεδα μεταξύ 2.556 και 2.551. Στο limit down η Elmec.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκε μία ώρα συνεδρίασης, με τον Γ.Δ. να βρίσκεται κοντά στο χαμηλό ημέρας, παρά το γεγονός ότι μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης έδειξε κάποιες διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης.

Όμως, πιέσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές όπως οι ΟΤΕ, Cosmote, Coca Cola και Εμπορική, τον τράβηξαν σε χαμηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να μην εκμεταλλεύεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής το αρκετά θετικό κλίμα που παρουσιάζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης το εύρος του Γ.Δ. είναι μόλις 24 μονάδες, με υψηλό τις 2.606,31 και χαμηλό τις 2.582,16.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 11,6 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 2.428.275 μετοχές της Feedus στο 1,40 ευρώ, 545.400 τεμάχια της Μπενρουμπή στα 12,60 ευρώ και 100.000 τεμάχια της Cosmote στα 13,40 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αρνητικά κινούνται οι Alpha, Hyatt, Eurobank και ΟΠΑΠ, αμετάβλητες παραμένουν οι ΕΛΠΕ, Motor Oil, Ιntracom και Πειραιώς, με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο για τον Γερμανό, και θετικό πρόσημο για Αγροτική, KAE, Bιοχάλκο, Tιτάνα και ΕΛΤΕΧ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει η εκτόνωση των όποιων πιέσεων σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αν είναι δυνατόν και μέσα στην ημέρα, καθώς πιθανή καθοδική διάσπαση των 2.576 μονάδων οδηγεί στην επόμενη ζώνη στήριξης που οριοθετείται μεταξύ 2.556 και 2.551 μονάδων.

Θετικό κρίνεται το γεγονός του υψηλού τζίρου αν οι αγοραστές απορροφήσουν τις όποιες πωλήσεις, ενώ στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης καταγράφεται και η σημαντική πίεση στον τίτλο της Elmec Sport, μετά την ανακοίνωση για απώλεια της αντιπροσωπείας της Nike από το 2007.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σχετικά καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η οποία ωστόσο δεν παρέχει τα εχέγγυα ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλους αν ενταθούν οι πιέσεις στους τίτλους του 20άρη.

Εκ των πραγμάτων η Εθνική θα κληθεί και πάλι να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού τουλάχιστον για σήμερα οι τηλεπικοινωνίες δείχνουν να πιέζονται σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v