Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται σταθερό βήμα

Λόγω του ασφαλιστικού των τραπεζών, της κινητικότητας στην Εμπορική και των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ μεθαύριο Πέμπτη, η μεταβλητότητα εκτιμάται πως θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στη Σοφοκλέους. Ζητούμενο η σταθεροποίηση και η υπεραντίδραση μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ενδεχόμενη αντίδραση του FΤSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η σταθεροποίηση προβλέπουν οι χρηματιστές πως θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης.

Μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση της πλειονότητας των μετοχών, μία αντίδραση, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, θεωρείται πιθανή, ενώ η Εγνατία αναφέρεται στην ανακοίνωση μεθαύριο των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ.

Μεταβλητότητα σε μετοχές εταιριών κυρίως του τραπεζικού κλάδου εκτιμά η Proton Securities, λόγω του ασφαλιστικού, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η Εγνατία.

Το ζητούμενο από τεχνικής πλευράς, όπως αναφερόταν από χθες, είναι η διόρθωση του Γενικού Δείκτη, στη χειρότερη περίπτωση, μέχρι την περιοχή των 2.575-2.585 μονάδων, επίπεδο που αντιστοιχεί στις περίπου 1.420 μονάδες του FTSE-20.

Λόγω των εξελίξεων στο ασφαλιστικό, το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον εύλογα επικεντρώνεται στη μετοχή της Εμπορικής, καθώς οι εξελίξεις που ”τρέχουν” προσφέρουν αφορμές έντονων διακυμάνσεων.

Σαφώς σταθερότερη η μετοχή της Εθνικής, με εμφανή τη διάθεση των αγοραστών από τη χαμηλή τιμή, χθες, των 22,86 ευρώ να ”κρατήσουν” την τιμή προς τα 23 ευρώ.

Λόγω των αποτελεσμάτων της Πέμπτης, μεταβλητότητα αναμένεται να παρουσιάσει και η μετοχή του ΟΤΕ, με σαφώς πιο αδύναμη πλέον την τεχνική εικόνα της θυγατρικής Cosmote.

Για τη μετοχή του Οργανισμού διαμορφώνεται ένα εύρος διακύμανσης περίπου 60 λεπτών, με υψηλή τιμή τα 13,04 ευρώ.

Συνοψίζοντας, το ζητούμενο και για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η απορρόφηση της όποιας προσφοράς εκδηλωθεί σε τραπεζικούς τίτλους, ειδικότερα στην Εμπορική, η σταθεροποίηση του ΟΤΕ, αλλά κυρίως η διαμόρφωση και πάλι μίας σχέσης ανοδικών – πτωτικών σαφώς καλύτερη από τη χθεσινή... απογοητευτική εικόνα.

Στην περίπτωση που αντιδράσει ο FTSE-20, για ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης δικαιολογείται η υπεραντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v