Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς επιβεβαίωση στηρίξεων

Προτιμότερη θεωρείται από τους αναλυτές η, σε αυτή τη φάση, επιβεβαίωση περιοχών ”στήριξης” χαμηλότερα των 2.600 μονάδων, προκειμένου να εδραιωθεί σε επόμενη φάση η δυναμική αντίδρασης προς τις 2.720 μονάδες. Ενδεχόμενη αύξηση των συναλλαγών και υπέρβαση υψηλών τιμών τριετίας από τις Εθνική, Alpha, Eurobank μπορεί από τα μέσα της εβδομάδας να φέρει την αγορά προς την καταγραφή νέων υψηλών έτους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το διεθνές περιβάλλον μπορεί να σταθεί αφορμή για μικρής έκτασης, πλην όμως απαραίτητη, διόρθωση.

Η συσσώρευση της αγοράς με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές στο εύρος των 2.598 – 2.652 εβδομάδων και με καταγραφή υψηλής τιμής έτους για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εμπορική Τράπεζα, διαμορφώνει σαφώς ανοδική τάση.

Προκειμένου όμως, να ισχυροποιηθεί η δυναμική αυτή προς την επόμενη περιοχή ”αντίστασης” των 2.720 μονάδων, θα πρέπει να ”χωνευθούν” τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Από τεχνικής πλευράς, οι αναλυτές εκτιμούν πως είναι προτιμότερη μία διόρθωση προς τις 2.617 και σε δεύτερη φάση 2.598 μονάδες, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αγοραστική διάθεση σε μετοχές εταιριών που βρίσκονται σε διαδικασία συσσώρευσης.

Ως ενδεικτική αναφέρεται η περίπτωση της Εθνικής, όπου η ισχυροποίηση της στήριξης στα 22,5-23,00 ευρώ φανερώνει αναζήτηση τάσης, μάλλον συνέχιση της ανοδικής, αφού όμως προηγουμένως έχει επιβεβαιωθεί το εύρος της στήριξης.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και για τις μετοχές των Alpha Bank (με στήριξη στα 24 ευρώ), Eurobank (προς τα 20,5 ευρώ) και Πειραιώς (προς τα 11,2 ευρώ).

Σε συνέχιση της ανοδικής φοράς, πέραν των 13 ευρώ, οδηγείται εκ των πραγμάτων η μετοχή του ΟΤΕ, αφού, όμως, προηγουμένως επιβεβαιωθεί η στήριξη των 11,5 ευρώ.

Κάτι ανάλογο ισχύει για τις μετοχές των ΟΠΑΠ, Εμπορικής.

Με βάση την εκτίμηση των αναλυτών, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η τάση του FTSE-20 προς τις 1.500 μονάδες, θα πρέπει προηγουμένως να διαμορφωθεί βάση και σημείο αναφοράς γύρω από τις 1.415-1.420 μονάδες.

Σε αυτήν την περίπτωση, η επόμενη προσπάθεια υπέρβασης της ”αντίστασης” των 2.652,2 μονάδων κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρηθεί και με περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών (τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ) και ενεργότερη διασπορά προς συγκεκριμένες μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v