Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τηλεπικοινωνίες, Εμπορική, ΚΑΕ στο επίκεντρο

Στον ΟΤΕ, στο πλαίσιο των δηλώσεων του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Π. Βουρλούμη για το κόστος της εθελουσίας εξόδου, αλλά και στην Εμπορική Τράπεζα εν όψει της σημερινής συνάντησης του Γ. Προβόπουλου με τους εργαζόμενους, καθώς και στις ΚΑΕ και Intralot εκτιμούν οι αναλυτές πως θα επικεντρωθεί σήμερα το ενδιαφέρον.

ΑΧΕ: Τηλεπικοινωνίες, Εμπορική, ΚΑΕ στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι τηλεπικοινωνίες θα παραμείνουν και σήμερα στο επίκεντρο, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία αναφέρει πως παράλληλα στο επίκεντρο θα είναι και τα ΚΑΕ, καθώς ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

”Προσεκτικό” άνοιγμα προβλέπει για τις ξένες αγορές σήμερα η Proton Securities, η οποία σε εγχώριο επίπεδο εκτιμά πως η Εμπορική και ο ΟΤΕ θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ ταυτόχρονα τα ΚΑΕ και η Intralot θα προσελκύσουν επίσης το ενδιαφέρον, καθώς ανακοινώνουν τα μεγέθη εννεαμήνου σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα παρουσιάσει η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κίνηση ανάλογη με αυτήν που παρουσίασε και κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν περαιτέρω τάσεις αποκόμισης κερδών, ενώ επισημαίνει πως σε γενικές γραμμές πτωτική κίνηση του Γενικού Δείκτη είναι περιορισμένη, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Επίσης, η Εγνατία Finance προσθέτει πως η μετοχή του ΟΤΕ θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου του Οργανισμού Π. Βουρλούμη για το κόστος της εθελουσίας εξόδου, το ενδεχόμενο να μη διανείμει μέρισμα ο ΟΤΕ για το 2004, αλλά και την αύξηση της συμμετοχής του Οργανισμού στην Cosmote.

Όπως αναφέρει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report, η εκ νέου ανοδική κίνηση των τιµών θα κριθεί σε µεγάλο βαθµό από τη δυνατότητα διάσπασης της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.650 µονάδων, καθώς η ως τώρα τεχνική εικόνα της αγοράς εµφανίζει ενδείξεις περαιτέρω ανοδικής κίνησης των τιµών.

Η Omega Bank τονίζει πως οι βραχυχρόνιες διακυµάνσεις µεταξύ των 2.580 µονάδων και των 2.650 µονάδων θα προσφέρουν ευκαιρίες σύντοµων κερδών στους επενδυτές µε βραχυπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική, ενώ εκτιμά πως, αντίθετα, αποφασιστική είσοδος πρέπει να γίνει σ’ ενδεχόµενη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.650 µονάδων, γεγονός που θα ενισχύσει τη βραχυπρόθεσµη τάση

των τιµών, ανοίγοντας το δρόµο έως την περιοχή των 2.720 µονάδων, που έχει το ρόλο της επόµενης αντίστασης.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης αρνείται να διορθώσει, έστω και προς τα επίπεδα των 2.600 μονάδων, σύμφωνα με τη Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, που επισημαίνει πως η αγορά δεν κινείται ακόμα ομοιόμορφα και οι τελευταίες εξάρσεις της Εμπορικής και του ΟΤΕ ίσως να αποτέλεσαν παράγοντες που ανέστειλαν τη διόρθωση για την επόμενη εβδομάδα.

Μάλλον δύσκολα η εβδομάδα που ξεκινά θα αποφύγει τη διάσπαση των 2.600 μονάδων και την προσέγγιση των 2.550 - 2.580 μονάδων, με τις ρευστοποιήσεις να προέρχονται από την κατοχύρωση κερδών και όχι από την αλλαγή στάσης σε σχέση με την πορεία της αγοράς, τονίζει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή: Χαμηλότερα έκλεισε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης, με τους τραπεζικούς τίτλους να υποαποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η λήξη των παραγώγων επηρέασε την αγορά.

Τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε: Στις αρχές της εβδοµάδας που πέρασε η τιµή του ∆είκτη κινήθηκε προς υψηλότερα επίπεδα τιµών, ενώ έως τη συνεδρίαση της Τετάρτης προσέγγισε το τοπικό υψηλό των 2.651 µονάδων, αναφέρει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο report της.

Στις επόµενες συνεδριάσεις όµως παρατηρήθηκε µικρή εξάντληση της βραχυπρόθεσµης ανοδικής τάσης, µε την τιµή του ∆είκτη να επιστρέφει έως το επίπεδο των 2.623,13 µονάδων, συμπληρώνει η Omega Bank, που παράλληλα επισημαίνει πως ως ιδιαίτερης σπουδαιότητας γεγονός για την περαιτέρω πορεία του ∆είκτη κρίνεται η διατήρησή του πάνω από το επίπεδο των 2.580 µονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v