Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα, με το βλέμμα στις τράπεζες

Συνεδρίαση σημαντικής ιδιαιτερότητας λόγω λήξεως των ΣΜΕ Νοεμβρίου (περίπου 6.600 του FTSE και 771 του FTSEM είχαν μείνει ανοιχτά ή δεν έχουν μετακυλιστεί θέσεις) είναι η σημερινή στη Σοφοκλέους, ενώ το βλέμμα θα είναι πάλι στους δεικτοβαρείς τίτλους και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο που αναμένεται να διαμορφώσει κλίμα και διαθέσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση σημαντικής ιδιαιτερότητας η σημερινή στη Σοφοκλέους, καθώς λήγουν τα ΣΜΕ Νοεμβρίου, οπότε κάθε πρόβλεψη είναι σχετικά παρακινδυνευμένη.

Ωστόσο, η Σοφοκλέους καλείται να τιμολογήσει το θετικό κλείσιμο της Wall Street, την ουδέτερη εικόνα των ασιατικών χρηματιστηρίων και τη μικτή που παρουσιάζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μισή ώρα μετά το άνοιγμά τους (οριακά πάνω Φρανγκφούρτη, Παρίσι, μικρές απώλειες για το Λονδίνο).

Και βέβαια, το νέο ιστορικό ρεκόρ της τιμής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τεχνικά, ο δείκτης δεν πρέπει να υποχωρήσει κάτω από τις 2.620-2.618 μονάδες, ενώ τυχόν υποχώρηση κάτω από τις 2.590 σημαίνει αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Και βέβαια ο FTSE πρέπει να διακρατήσει τη σημαντική στήριξη των 1.432 μονάδων.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, ιδιαίτερης σημασίας για τη σημερινή συνεδρίαση κρίνεται η συμπεριφορά του τίτλου της Εθνικής, καθώς πλησιάζει πλέον στην τιμή του placement (22,74 ευρώ).

Πιθανή και νέα ανοδική κίνηση για την Εμπορική, ενώ τεχνικά ικανοποιητική εικόνα παρουσιάζει και η Intracom, καθώς διέσπασε ανοδικά τα 3,70 ευρώ και επόμενο σημείο αντίδρασης είναι τα 4 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα αποτελέσματα δικαιολογούν σαφώς καλύτερες αποτιμήσεις, παρουσιάζεται σχετική αδράνεια, η οποία εντείνει ακόμη περισσότερο τους προβληματισμούς των επαγγελματιών του χώρου για το αν και κατά πόσο μπορεί μία αγορά να κινείται, όταν τα 4/5 του σημερινού ημερήσιου τζίρου γίνονται από τις συναλλαγές το πολύ 10 τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v