Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντα τέσσερα φάσκελα

Η ΑΕΚ στο άρθρο 44! Ο Άρης Θεσσαλονίκης στο άρθρο 44! Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός παλιότερα γλίτωσαν, επίσης με την παρέμβαση του κράτους. Μήπως έχουμε κάνει λάθος και δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; Μήπως είμαστε ηλίθιοι;

Σαράντα τέσσερα φάσκελα
Η ΑΕΚ στο άρθρο 44! Ο Άρης Θεσσαλονίκης στο άρθρο 44! Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός παλιότερα γλίτωσαν, επίσης με την παρέμβαση του κράτους. Μήπως έχουμε κάνει λάθος και δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; Μήπως είμαστε ηλίθιοι;

Στην Ελλάδα υπάρχουν επιχειρηματίες και ”επιχειρηματίες”. Άνθρωποι που δουλεύουν πολύ σκληρά για να επιβιώσουν οι εταιρείες τους και άλλοι που επιβιώνουν μόνο και μόνο επειδή ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, με το ”όπιο του λαού”, όπως έλεγαν στο παρελθόν οι κομμουνιστές.

Είναι ωραίο άθλημα το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και μαζεύει κόσμο στις εξέδρες. Οι ομάδες έχουν οπαδούς και οι πρόεδροι των ομάδων αποκτούν έτσι απίστευτη δύναμη.

Κι αυτός είναι και ο λόγος που διάφοροι αμφιλεγόμενοι ”επιχειρηματίες” ασχολούνται κατά καιρούς με τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ ”τακτοποιήθηκε” με το άρθρο 44, επειδή ο εκπρόσωπος του Δημοσίου (ο δικός μας εκπρόσωπος) δεν παρουσιάστηκε στη δίκη για να προβάλλει αντιρρήσεις.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι την ημέρα της δίκης ο αρμόδιος υπάλληλος του Δημοσίου δεν απουσίασε από την αίθουσα του δικαστηρίου λόγω γρίπης.

Ο επιχειρηματικός κόσμος θα ήθελε πολύ να έχει ανάλογη αντιμετώπιση με αυτή που έχουν μέχρι σήμερα οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί, επειδή δεν υπάρχουν οπαδοί – ψηφοφόροι στις εξέδρες, την ώρα που τα μηχανήματα παράγουν ακατάπαυστα προϊόντα.

Αντί της ”κατανόησης” και της θαλπωρής που απολαμβάνουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ, οι επιχειρηματίες της ημέρας θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην πρώτη τους δυσκολία το ΙΚΑ, την εφορία, τα συνδικάτα και πιθανότατα την προοπτική της απώλειας της περιουσίας και της υγείας τους.

Στην πρώτη αποτυχία δεν θα είναι οι ”ήρωες που ξόδεψαν για την ομάδα”, αλλά οι ”απατεώνες που έκλεψαν τον τίμιο ιδρώτα των εργαζομένων και των προμηθευτών τους”.

Πολύ καλά έκανε η ΑΕΚ και οι νέοι της ιδιοκτήτες και διεκδίκησαν εκείνο που είχαν πετύχει νωρίτερα όλοι οι υπόλοιποι. Δεν είναι το πρόβλημά μας με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ ή με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Με το Ελληνικό Δημόσιο τα έχουμε και όχι άδικα...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v