Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΟΤΕ - Cosmote ”τα... ρέστα”

Στοχοθετεί τις επόμενες βραχυπρόθεσμες επιλογές του το έξυπνο χρήμα, αναθεωρώντας σημαντικά την τιμή-στόχο για το δίδυμο μετοχών ΟΤΕ – Cosmote. Καλή η εικόνα αρκετών μετοχών στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς αντιδρούν, ενώ μετοχές εταιριών ευνοούνται από ουσιαστικά γεγονότα, κίνητρα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το στενό εύρος διακύμανσης του FTSE-20, κάτι λιγότερο από 7 μονάδες, λειτουργεί σταθεροποιητικά μέχρι στιγμής για την αγορά μετοχών.

Ανάλογη είναι η μέχρι στιγμής εικόνα και στην αγορά παραγώγων.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της συνεδρίασης όμως είναι η επαναπροσέγγιση, ύστερα από μέρες, της Cosmote από σειράχρηματιστηριακών οίκων (ξένων και ελληνικών).

Η τρέχουσα τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στα 14,12-14,22 ευρώ, με τη Citigroup να θέτει την τιμή-στόχο στα 17 ευρώ και τη Σίγμα να πλειοδοτεί υψηλότερα στα 17,6 ευρώ.

Για τη μητρική η UBS αναβαθμίζει την προηγούμενη εκτίμησή της από 10,5 σε 12,5 ευρώ, τη στιγμή που η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται στα 12,56–12,72 ευρώ.

Προφανή τα ελέη για τον ΟΤΕ από την αύξηση της συμμετοχής του σε μία αναβαθμισμένη θυγατρική, και απόλυτα δικαιολογημένη η αυξημένη εμπορευσιμότητα στη μετοχή του Οργανισμού.

Θα πρέπει, επίσης, να προσεχθεί ότι η μετοχή του ΟΤΕ βρίσκεται πολύ κοντά σε μακροπρόθεσμη περιοχή αντίστασης (12,8 ευρώ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη βραχυπρόθεσμη τάση της μετοχής.

Είναι προφανές πως το έξυπνο χρήμα θέλει να ”παίξει” με το δίδυμο OTE - Cosmote.

Σταθεροποιητική η τάση μετοχών όπως η Εθνική (προς τα 23,20 ευρώ), η Alpha (προς τα 24,40 ευρώ), ενώ δικαιολογημένα στην Εμπορική διαμορφώνεται η τιμή στα 24,20-24,24 ευρώ.

Μία ακόμη μετοχή του FTSE-20, που για διάφορους λόγους συγκεντρώνει ενδιαφέρον, είναι αυτή της Βιοχάλκο, τόσο λόγω της καταγραφής νέας υψηλής τιμής όσο και λόγω της περαιτέρω αύξησης της συμμετοχής της (64,13%) στο ΜΚ-40 της θυγατρικής της Ελβάλ.

Θα πρέπει επίσης να καταγραφεί η υψηλή τιμή έτους των 3,60 ευρώ για την επίσης θυγατρική της Σιδενόρ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, ενώ με αυξημένη εμπορευσιμότητα κινούνται για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση μετοχές εισηγμένων που φαίνεται να ευνοούνται από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή και τα κίνητρα συγχωνεύσεων.

Ενισχύεται επίσης η τιμή μετοχών εταιριών, όπου καταγράφεται βελτίωση οικονομικών μεγεθών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των Καλπίνη στα 3,70 ευρώ, Τεγόπουλου στα 2,76 ευρώ, Λάμψα στα 5,50 ευρώ, αλλά και Εθνικής Ακινήτων, Ιατρικού Αθηνών, Αττικής, Μέτκα, ΔΟΛ, FG Europe και αρκετών ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v