Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρόλο ηγέτη ο ΟΤΕ

Το ”έξυπνο χρήμα” είναι ήδη εδώ σε ΟΤΕ. Μεταθέτει, προκειμένου να μην υπερθερμανθεί ο κλάδος, τις αγορές του στη μετοχή της Cosmote για την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ρόλο... φρένου άλλες δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE-20, ενώ θετικό κλίμα διαμορφώνεται και σε ένα τμήμα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα παράγωγα ξεγελούν, όχι όμως και οι ΟΤΕ - Cosmote.

Ο Γ.Δ. μπορεί να κυμαίνεται σήμερα μέχρι τις 2.652,2 μονάδες και ο FTSE-20 προς τις 1.461,7, η πραγματική εικόνα της αγοράς όμως είναι σαφώς καλύτερη.

Είναι προφανές πως το ”έξυπνο χρήμα” τοποθετείται σχεδόν επιθετικά στη μετοχή του ΟΤΕ, εκτινάσσοντας τις συναλλαγές πέραν του 1,3 εκατ. τεμαχίων και την ανώτατη τιμή συνεδρίασης στα 13,04 ευρώ.

Η μετοχή ισορροπεί γύρω στις 14:30 στα 12,94 ευρώ, η ζήτηση όμως είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής πάνω και από τα 13,04 ευρώ.

Η αρχή για την ανοδική υπεραντίδραση της μετοχής του Οργανισμού έχει μόλις ξεκινήσει, κάτι που ουδεμία ”λήξη παραγώγων” μπορεί να ανακόψει.

Μετοχή όπου μέχρι στιγμής δεν εισπράττονται σημαντικά οφέλη είναι αυτή της Cosmote, αν και οι εντολές αγοράς... μετατίθενται για τη Δευτέρα - Τρίτη, προκειμένου να μην υπερθερμανθεί ο κλαδικός δείκτης.

Δεδομένης της συγκυρίας, η επίδειξη αυτοσυγκράτησης σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE-20 θεωρείται κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, με τους δείκτες μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να υποαποδίδουν σε σχέση με τον FTSE-20.

Όμως, και σε αυτή την κατηγορία το ”έξυπνο χρήμα” δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Για 42 μετοχές η τιμή ενισχύεται με ποσοστό μεγαλύτερο του 3%, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η μετοχή της Κανάκης (στα 2,49 ευρώ).

Ακολουθούν Γρηγόρης, Centric, Ιντερτέκ, REDS, Μυτιληναίος, Ικτίνος, Μπαλλής Χημικά, ΑΛΤΕ, Βιοσώλ, αλλά και Ρόκας, Ηρακλής, Feedus, Λάμψα, ΕΥΑΘ, Αστήρ, Καλπίνης, Ιατρικό Αθηνών και ορισμένες ακόμη.

Σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της αγοράς, διακινδυνεύουμε την προσωπική εκτίμηση πως το... εμπόδιο των παραγώγων θα συντριβεί προς το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, δίνοντας άλλον ”αέρα” στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v