Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το ύψος του δημοσίου χρέους, οι φοροαλλαγές σε επιχειρήσεις και μισθωτούς, οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό πρόβλημα της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και η δημοπράτηση έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το ύψος του δημοσίου χρέους, οι φοροαλλαγές σε επιχειρήσεις και μισθωτούς, οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό πρόβλημα της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και η δημοπράτηση έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Οικονομία: ”Πόντους” εν μέσω της αποδοκιμασίας που δέχτηκε μετά τις συνεχείς αναθεωρήσεις και την υποβάθμισή της από τη Standard & Poor’s κερδίζει η ελληνική οικονομία με την έκθεση του ”Economist”, που την εμφανίζει μεταξύ των ”πρωταθλητών” σε ανάπτυξη στην ευρωζώνη, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Απογραφή: Προληπτικό σιωπητήριο σε κόμμα και κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει ο πρωθυπουργός, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι τις απόψεις που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Δημητρακόπουλος για την ”απογραφή” συμμερίζονται και πολλά άλλα στελέχη, τονίζει η Ημερησία.

ΑΕΠ: Στα 202,5 δισ. ευρώ έφτασε το χρέος επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία κινείται εκτός στόχου της κεντρικής κυβέρνησης.

Αναπτυξιακός Νόμος: Κίνητρα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στην περιφέρεια, προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος που ανακοινώνεται επισήμως σήμερα, τονίζει η Καθημερινή.

Φορολογία: Δριμεία κριτική των φοροαλλαγών άσκησε χθες η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σύμφωνα με Το Βήμα, που κάνει λόγο για ”πλούσια δώρα στις επιχειρήσεις και για άδικους φόρους στους μισθωτούς”.

Εξεταστική: Έγγραφα–φωτιά με τις υπογραφές Σπηλιωτόπουλου και Ζορμπά, που αποκρύπτει επιμελώς η κυβέρνηση και τα οποία αποδεικνύουν ότι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά μεθοδεύτηκε από τη Ν.Δ., αποκαλύπτουν Τα Νέα.

Κατασκευές: Εντός του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί για έργα ύψους 2,6 δισ. ευρώ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Από την Παρασκευή τίθεται ουσιαστικά σε εφαρμογή το νέο σύστημα δημοπράτησης έργων, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η αρχή γίνεται με τμήματα της Εγνατίας, ενώ Το Βήμα παραθέτει τον πλήρη κατάλογο με τους διαγωνισμούς που έχουν προγραμματισθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Την ανατροπή της κατήφειας στον κατασκευαστικό κλάδο επιχείρησε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο οποίος, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ανακοίνωσε ότι έως τον προσεχή Φεβρουάριο θα προκηρυχθούν 52 μικρά και μεγάλα έργα, συνολικού προυπολογισμού 2,6 δισ. ευρώ.

Οικονομικοί Διευθυντές: Ο σταθερός μισθός ενός ανώτατου οικονομικού στελέχους σε μια επιχείρηση κυμαίνεται από 4.500 ευρώ έως και πάνω από 12.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι μεταβλητές αποδοχές σε μια μεγάλη επιχείρηση μπορεί να ανέρχονται στα 20.000 ευρώ ετησίως, σημειώνει το Κέρδος.

Εμπορική Τράπεζα: Σε αδιέξοδο βρέθηκαν οι συζητήσεις για λύση στην Εμπορική Τράπεζα αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως οι υπάλληλοι της τράπεζας θα πραγματοποιήσουν απεργία για το ασφαλιστικό.

Ναυαγεί, ως φαίνεται, η πρόταση Προβόπουλου για το ασφαλιστικό της Εμπορικής, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως η κίνηση του προέδρου της τράπεζας απορρίφθηκε από τον σύλλογο των εργαζομένων.

Σε ”τυφλή πτήση” βρίσκεται πλέον η Εμπορική Τράπεζα μετά την απόρριψη του σχεδίου Προβόπουλου για τη λύση του ασφαλιστικού προβλήματος της τράπεζας από τον σύλλογο των εργαζομένων, σημειώνει η Καθημερινή.

Σκληρές διαπραγματεύσεις γύρω από το ασφαλιστικό πρόβλημα της Εμπορικής Τράπεζας θα βρίσκονται σε εξέλιξη την τρέχουσα εβδομάδα, μετά τη χθεσινή απόρριψη της πρότασης Προβόπουλου από τον σύλλογο υπαλλήλων, τονίζει Το Βήμα.

Για κίνδυνο απαξίωσης της περιουσίας των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση ψάχνει για εναλλακτική όσον αφορά στο ασφαλιστικό.

Μεγέθη εννεαμήνου: Τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου των ΚΑΕ, Φουρλή και Intralot σχολιάζει ο σημερινός οικονομικός Τύπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v