Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στη Σοφοκλέους

Σε διαδικασία διολίσθησης και αναζήτησης στήριξης βρίσκεται η αγορά, καθώς η κατοχύρωση κερδών, κυρίως σε ΟΤΕ και Εμπορική, πιέζει προς τις 2.600 μονάδες το Γενικό Δείκτη. Ισχυρότερη και ουσιαστικότερη είναι η πίεση που ασκείται στη μετοχή της Cosmote, νέα υψηλή τιμή καταγράφεται για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διόρθωση με επιμέρους χαρακτηριστικά φέρνει την αγορά προς τις 2.600 μονάδες.

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται για τη μετοχή της Εμπορικής προς τα 23,18 ευρώ, η υψηλότερη εμπορευσιμότητα σημειώνεται οριακά χαμηλότερα των 23 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ σημαντική πίεση και απώλειες καταγράφονται για τη μετοχή της Cosmote.

Στα 13,66 ευρώ η μετοχή της Cosmote, με υπερδιπλάσιες συναλλαγές από της μητρικής, που επίσης υποχωρεί προς τα 12,62 ευρώ.

Είναι προφανές πως με τον ΟΠΑΠ σε νέα υψηλή τιμή (18,90 ευρώ) και τη ΔΕΗ να συνεχίζει να προβληματίζει πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί η αναστροφή της τάσης για τον FTSE-20 προς τις 1.444 μονάδες.

Αντιθέτως, θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω μικρής υποχώρησης προς τις 1.430 μονάδες, στην περίπτωση που ενταθεί η πίεση στη μετοχή της Alpha προς τα 24 ευρώ και της Εμπορικής προς τα 23,20 ευρώ.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ενδιαφέρον παρουσιάζουν επιμέρους κινήσεις σε μετοχές που για διαφορετικούς λόγους επανέρχονται στο προσκήνιο είτε λόγω αποτελεσμάτων είτε λόγω... φημών.

Μεταξύ αυτών είναι οι Λεβεντέρης, Αlumil, Ιονική Ξενοδοχειακή, Μultirama, Feedus, Hitech και ορισμένες ακόμη.

Για την επόμενη ώρα, προέχει η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας της ”ασθενούς” και άκρως βραχυπρόθεσμης στήριξης των 2.598 μονάδων και η απορρόφηση της όποιας προσφοράς, για κατοχύρωση κερδών, εκδηλώνεται σε ΟΤΕ, Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v