Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

O νέος αναπτυξιακός νόμος, η απώλεια της Nike από την Elmec, η άνοδος του ευρώ, τα πρόστιμα σε δύο χρηματιστηριακές, αλλά και το ζήτημα του ασφαλιστικού αποτελούν μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
O νέος αναπτυξιακός νόμος, η απώλεια της Nike από την Elmec, η άνοδος του ευρώ, τα πρόστιμα σε δύο χρηματιστηριακές, αλλά και το ζήτημα του ασφαλιστικού αποτελούν μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Στο παρασκήνιο για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρεται Το Βήμα, που παράλληλα επισημαίνει πως οι προτάσεις και οι συζητήσεις αφορούν σε προσωπικότητα εκτός πολιτικής.

Βαρυσήμαντο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος εκφράζοντας με εύστοχο τρόπο το δημόσιο αίσθημα, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε ενοχλητική τη διελκυστίνδα που έχει αναπτυχθεί με την παρέλαση υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εξεταστική: Δεν μπορεί η Βουλή να βγάλει απόφαση για το θέμα των εξοπλισμών, χωρίς να επεκταθεί η αρμοδιότητα της Εξεταστικής μέχρι σήμερα, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως παραίτηση και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Θύελλα στην κυβέρνηση και βαριές κατηγορίες, ακόμα και για ποινικές ευθύνες, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η αποκάλυψη των ”ΝΕΩΝ” σχετικά με τις υπογραφές Σπηλιωτόπουλου – Ζορμπά στο σχέδιο σύμβασης για τα ρωσικά όπλα, που απεκρύβησαν για να μεθοδευτεί η συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.

Αναπτυξιακός νόμος: Σε επτά άξονες ο νέος αναπτυξιακός νόμος αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ η καθημερινή σχολιάζει τα ”Γενναία επενδυτικά κίνητρα για όλους”. Για το ίδιο θέμα το Κέρδος υπογραμμίζει τις καινοτομίες και τα ισχυρά κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Γενναιόδωρη προς τις επιχειρήσεις εμφανίζεται και με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση, η οποία, αφού με το φορολογικό άφησε στο περιθώριο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αποσυνδέει τώρα τις κρατικές επιχορηγήσεις για επενδύσεις από τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν τονίζει Το Βήμα.

Για γενναία επενδυτικά κίνητρα κάνει λόγο η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία αποδέκτες είναι παλαιές και νέες επιχειρήσεις σε όλες τις αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Ισχυρά κίνητρα που οδηγούν σε βάσιμες επενδύσεις προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αναφέρει η Εξπρές, που συμπληρώνει πως κερδισμένοι είναι ο τουρισμός και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εξαγωγές: Υπηρεσίες, προϊόντα εξόρυξης, πλην καυσίμων, χημικά προϊόντα, μηχανικός εξοπλισμός, καθώς και αγροτικά προϊόντα πλην τροφίμων αποτελούν τα ”ανερχόμενα” ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα, σύμφωνα με μελέτη σχετικά με την πορεία των ελληνικών εξαγωγών την περίοδο 1990-2002 του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, την οποία επικαλείται η Καθημερινή.

Ζάχαρη: Στην επανεξέταση των προτάσεών της για την αναθεώρηση της κοινής αγοράς ζάχαρης δεσμεύτηκε χθες να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναμένει τώρα το όλο ζήτημα να μείνει σε εκκρεμότητα για περίπου ένα χρόνο, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ευρώ: Σε νέα ύψη-ρεκόρ έφτασε χθες το ευρωνόμισμα έναντι του δολαρίου, αναφέρει Το Βήμα που συμπληρώνει πως το ευρώ άγγιξε τα 1,31 δολάρια.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Την ενιαία αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζοϋπαλλήλων, παρά την άρνηση των διοικήσεων των τραπεζών θα διεκδικήσουν ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Alpha Bank: Ξένους επενδυτές ψάχνει η Alpha Bank, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως στόχος της τράπεζας είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των ξένων στο 35%.

Elmec: Πλήγμα η απώλεια της συνεργασίας με Nike αναφέρει η Καθημερινή, ενώ η Ημερησία υποστηρίζει πως οι απώλειες εσόδων αναμένεται να φθάσουν μέχρι και τα 60 – 65 εκατ. ευρώ.

Γρ. Σαράντης: Περιστολή του κόστους λειτουργίας του πέτυχε ο όμιλος Σαράντη στο εννεάμηνο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v